Szülés utáni depresszió, vagy megbánás?
Sziasztok. A húgomon vettem észre az utóbbi hónapokban elég nagy változást. 24 éves, és született egy gyerekük. Az apával évek óta együtt élnek, jegyben is járnak, tervezték a gyereket. Mi a párommal (27 évesek vagyunk) még nem szeretnénk gyereket, éppen most indultunk be úgy anyagilag, hogy kicsit utazgassunk, új dolgokat próbáljunk ki, és mi ezeket szeretnénk véghez vinni még a baba előtt. Úgy gondoljuk, hogy kicsit "vadulunk", hogy aztán a baba mellett már nyugodtak lehessünk.
A húgom babája 8 hónapos, és egyre többet hallom tőle, hogy mennyire jó nekünk, ha visszamenne az időben, ő sem szülne, inkább utazna.. Meg hogy nekünk milyen jó, nem kell egy életért felelnünk, ő bezzeg a wc-re sem tud elmenni rendesen... Stb..
A párja hasonlóan gondolkodik, mintha rájöttek volna, hogy nem álltak még készen rá vagy nem is tudom... Szeretik a babát, ő az első, mindent megkap, tehát nincs semmiben hiánya, de valahogy mégis furcsák ezek a kijelentések....
Szakorvost javasolnék nekik, de lehet, hogy elhamarkodnám, ha ezt mondanám nekik... Szerintetek? :S
Ezérz nem kell ilyen fiatalon olyan döntéseket hozni, mely az egész életünket megpecsételheti.
Én ezért nem szeretnék 25 alatt teherbe esni.
Akármi is, ezt igazából neki, illetve nekik kell feldolgozni, akár megbánás, akár szülés utáni depresszió. Visszacsinálni már úgysem lehet.
Az is lehet, hogy most jutottak el a mélypontra, nyolc hónap álmatlanság után, és valóban irigyek is rátok, hogy ezt most nekik nem lehet.
Egyrészt, ha már bele akarsz avatkozni az életükbe, akkor felajánlhatod, hogy néha egy-két órára szívesen figyelsz a kicsire, kettesben addig el tudnak menni egy moziba, például.
Másrészt, amikor ti készen álltok a gyerekre, ők pedig már szabadabbak lesznek, mert egy két-három évest már rá lehet bízni a nagyira, és ti nem tudtok majd kimozdulni, akkor fordul a kocka. :) Én 23 évesen szültem, mondjuk sosem gondolkodtam olyanon, hogy ha visszamennék, nem szülnék, de vannak kisgyerekkel húzós időszakok.
Most már a gyerekeim "nagyok", 14 és 11 évesek, már szabadon lehet jönni-menni, elvannak itthon fél napokat, ellátják maguk, nem gond, ha spontán el akarunk menni a párommal moziba, vagy kettesben akarunk tölteni egy kis időt. És a volt osztálytársak közül (főleg a pasiknál) még van, aki most tart ott, hogy posztolgatja fb-on, hogy milyen sokat kell éjszakázni egy babával. :D Ilyenkor egyáltalán nem bánom, hogy nem most kezdtem, és ezen már túlvagyunk. :D Még most jön a neheze, aztán pikkpakk lediplomáznak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!