Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám nagyon megbántott....

Anyukám nagyon megbántott. Szerintetek beszéljek vele erről?

Figyelt kérdés

12 éves fiú vagyok, van egy öcsém, aki 6 éves.

Megint tesóm fog születni, pontosabban tesóim, mert ikrek lesznek, 2 fiú.

Karácsonykor a mamáméknál voltunk és a mama mondta, hogy az XY is terhes. Erre anyukám: "nekik biztos lányuk lesz! Mindenkinek lánya születik, csak nekünk nem sikerült"

Ez nekem nagyon rosszul esett. Szerintetek ezt beszéljem meg vele?

2016. dec. 28. 10:18
1 2
 1/12 anonim válasza:
15%
Hát nem irigyellek, anyud szüli sorba a kölyköket, mintha bélyeget gyűjtene.
2016. dec. 28. 10:19
 2/12 A kérdező kommentje:

Azért szerintem ez elég erős.

6 évente szült, és ez csak a 3. terhessége, nem a 10.

2016. dec. 28. 10:21
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem beszélj vele. Hátha ő jobban meg tudja értetni veled mint egy idegen, hogy az, hogy ő szeretett volna egy kislányt, nem ellened irányuló támadás. Ha azt mondta volna, hogy nem akart abszolút gyereket, úgy megérteném a fájdalmadat. De 12 évesen már elég okos kell, hogy legyél ahhoz, hogy megértsd, hogy lehetnek "vágyai". Attól még valószínűleg nem fogja kevésbé szeretni a születendő öcséidet sem.
2016. dec. 28. 10:24
 4/12 A kérdező kommentje:

Akkor szerinted túlreagálom kicsit?

Csak nagyon szeretem anyát és nem akarom hogy rossz legyen neki. (ne nevessetek ki légyszi)

2016. dec. 28. 10:27
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez eleve az "új" gyerekekre vonatkozott, és semmi esetre sem az a baj, hogy ti fiúk vagytok, hanem hogy szeretne/szeretett volna lányt is.

Ezen megsértödni értelmetlen dolog, föleg, hoyg egyáltalán nincs okod rá.

2016. dec. 28. 10:29
 6/12 anonim ***** válasza:
42%
Nem megsértődött, csak rosszul esett. Nem tehet az ember arról, mi esik rosszul mi nem. Szerintem ha szeretnéd és neked jó úgy, akkor beszéld meg vele. De hidd el, attól még ugyan úgy szeret, hogy fiú lettél.
2016. dec. 28. 10:32
 7/12 anonim ***** válasza:
31%
Nem nevetlek ki, tényleg nagy trauma az egy gyereknek, amikor szembesül azzal, hogy a szülei fiút/lányt szerettek volna, de ő nem volt képes beváltani a reményüket és "csak" lánynak/fúnak volt képes megszületni. Tudom, hogy ez rosszul esik neked, de próbáld meg túltenni magad ezen. Nyugodtan elmondhatod anyukádnak is, hogy mit érzel, szerintem szeret ő annyira téged, hogy megnyugtasson, nem olyan nagy baj, hogy fiú vagy.
2016. dec. 28. 10:37
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Az anyukád nagyon szeret téged, a tesódat és a születendő ikreket is, ebben biztos vagyok. Az, hogy szeretett volna kislányt is a családba, nem jelenti azt, hogy így nem boldog vagy hogy lecserélne titeket, ne érezd ezt. Ez nem ellenetek irányul. Sok anyuka mond ilyeneket a többedik terhességekor, mikor a családban a nemek aránya nagyon egyfelé billen. Nyugodtan mondhat olyat, hogy örült volna, ha kislány is érkezik a családba, nincs ebben semmi rossz és nem jelenti azt, hogy bárkire haragszik, vagy bárkit nem szeret emiatt.
2016. dec. 28. 10:37
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Nem bántott meg anyukád! Ezt sürgősen felejtsd el!

Teljesen jogos, ha valakinek 4 gyereke születik, örült volna, ha az ikrek közül legalább az egyik lánynak sikerül.

Ha 4 lánya lenne, akkor meg legalább egy fiút szeretne.

Ezzel mindenki így lenne.

Annyi probléma van a világon, ne csinálj még te is, ott, ahol nincs is és ne idegesítsd most ezzel!

2016. dec. 28. 10:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Nagyszüleimnek öt fiú után "sikerült" egy lány. A szüleim pedig, mikor már nagy voltam, elmondták, hogy csak azért lett az öcsém, mert szerettek volna egy fiút is (lány vagyok). Ha a tesóm is lány lett volna, akkor most nem csak egy tesóm lenne :D

Én nem akarok szülő lenni, nem tudom, milyen érzés. De úgy vettem észre, hogy a legtöbben vágynak arra, hogy fiuk és lányuk is legyen. Ettől téged ugyanúgy szeret, de ha akarod, akkor persze beszélhetsz erről anyukáddal :)

2016. dec. 28. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!