Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vajon mert nem dolgozhatok?

Vajon mert nem dolgozhatok?

Figyelt kérdés
19 eves vagyok. Lany. Szüleimmel elek. Nagyobbik testveremnek sose szoltak bele mit csinaljon. Elvégeztem az altalanos iskolát utana letettem egy szakmát szociális gondozó es apolo. Idén kezdtem el nappalin a ket eves érettségit. Eleinte en is akartam. Ahova jartam iskolába szakmát tanulni nem indult el az erettsegi igy uj iskolába kell járnom. Ahol kikozositettek es fogalmam sincs mit tettem hiszen nem csinaltam semmit es nem is beszeltem szinte veluk. Oka lehet az is mivel ok nagyon eloiteletesek en ez elott cigányok koze jartam iskolába de nagyon rendesek voltak köztük is van jo es rossz is. Tanulmányaim eredményeim se jok uj iskola uj tarsasag minden....dolgoznék. De szuleim csak mondjak mondjak es mondjak elobb tanulni. Igen tudom hogy csak jot akarnak. Na de ha egy normalis iskola lenne ahol befogadnak tudok beszelgetni veluk. Meg talán. Ez elott ösztöndíjas iskolába jartam es ruhat mindent tudtam magamnak venni. Most igy semmit...dolgoznék de nem engedik szuleim. Szerintetek mit tegyek?

2016. dec. 23. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Keress munkát a tudtuk nélkül ennyi.
2016. dec. 23. 20:42
 2/6 anonim ***** válasza:
17%

Szociális gondozó és ápoló?

Mivel Karácsony van és nem akarok bunkó lenni, inkább nem minősítem a választásod.

Az érettségid sincs még meg, és te dolgozni akarsz?

Persze, nagyszerű ötlet, véletlenül se tanulj, különben a végén még nem mosogatóként végeznéd.

2016. dec. 23. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

2, ne is minősítsd.

tudod, ők azok, akik majd karácsonykor a hozzád hasonló tahók síró szüleit vigasztalják az otthonban, mert a bunkó gyerekük feléjük se néz.

Köszönnéd meg inkább, hogy van, aki nulla anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett is ezt választja.

Kérdező, fiatal vagy, és tiéd a döntés. Vagy dolgozol főállásban és mellette estin leérettségizel, vagy maradsz nappalin és mellette néhány órát vállalsz. Én nem titkolnám el, de nem hagynám magam.

2016. dec. 23. 21:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem mondtam azt hogy sose szeretnek érettségit estin is le tudom tenni csak szeptembertől. Munka mellett. De szuleim ezt nem engedik. Az iskola meg nem jo,kivagyok kozositve. Es sose volt ilyen problémám.
2016. dec. 24. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Mondd el ezt nekik is, hogy szeretnél leérettségizni, de most ez neked túl sok. Nincsenek barátaid, nem élvezed, nyűg. Mondd el, hogy meg fogod csinálni, de ha most nem változtatsz, talán soha nem lesz érettségid, mert így nem fog menni.
2016. dec. 24. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Érettségi után mik a terveid?Ha szeretnél tovább tanulni felsőoktatásban és számít a jegy,akkor csak a sulira koncetrálj.

De ha nem akarsz egyetemre menni,akkor vállalj diákmunkát évközben is. Hétvégente vagy hétköznap délutánkénkt vállalj munkát. Ha havi 3-4 napot mész is jó, kb annyit biztosan össze tudnál szedni,mint a régi suliban az ösztöndíj.

A társaság meg nem jó,hogy nem jössz ki velük.De ideiglenes szerencsére,nem kell életed végéig velük lenned.

De ha nagyon nem jó,akkor akár estin is érettségizhetsz és közben rendesen tudnál dolgozni..

Neked kell tudni.

De teljesen ne szüntesd meg a tanulást,örülj,hogy van rá lehetőséged,támogatnak.

Később ha már férjnél vagy,gyerekeid vannak és a háztartás is rádmarad,akkor rohadt nehéz lesz majd tanulni.Most használd ki,amíg még tudod

2016. dec. 24. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!