Rossz ember vagyok ha végigdolgozom a Karácsonyt?
"Erőltetett anyagias és elvárásokkal pazarlással vitákkal teli feszült napok ezek ."
Hát hála Istennek nálunk nem. Nálunk a Karácsony mindig is az egyik legjobb hangulatú, legmelegségesebb családi összejövetelek egyike volt. Kandallóban pattog a tűz, eszegetünk dumcsizunk, nagyokat kacagunk, játszunk. Az hogy eredetileg nem családi ünnep ilyenről még életemben nem hallottam. A Karácsony a szeretet ünnepe, a szeretet pedig családi körben tud a legerősebb lenni. A szeretet végett tud egy család kialakulni és együtt maradni. Ha egy család erős lelkileg, akkor biztonságot ad, kiegyensúlyozottságot.
Szomorúan konstatálom hogy az emberek egy része nem szereti a karácsonyt. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy kár, hogy ők nem azt élték át amit én kisgyerekként és a mai napig. A családnál fontosabb nincs. Aki ezt nem látja be, az sosem fog rájönni miért érzi úgy hogy valami nincs rendben, esetleg zaklatott, elhagyatott érzése van stb. Persze ez az én kis okfejtésem, ahány ember annyiféle élet, simán eltudom képzelni hogy megcáfol engem valaki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!