Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen ember lehetek, ha...

Milyen ember lehetek, ha anyám sohasem biztatott?

Figyelt kérdés
Soha, semmi biztatást nem kaptam, ha valami nem sikerült. Sem az iskolában, sem a munkahelyi gondoknál. Soha nem volt olyan, hogy "igen, ez most nem lett jó, majd legközelebb jobb lesz." vagy "rendben, elküldtek, de 1 évig ott voltál, és jól csináltad a dolgokat"... semmi ilyen nem volt!
2016. nov. 14. 23:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Ugyanez mindket szulotol, igy egy ido utan el se mondtam nekik semmit, igy legalabb megmaradt az oromom. Hat alapvetoen zarkozottabb lettem, nehezebben meselek magamrol masoknak.
2016. nov. 15. 00:34
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Hát én akkor se kaptam biztatást, ha valami sikerült. Amikor a mérlegképes könyvelői vizsgán 2-est kaptam egy iszonyat nehéz tárgyra, és ujjongtam, hogy sikerült, ők nem értették mit vagyok úgy oda, nem nagy ügy. Tulajdonképpen nem nagyon dicsértek soha semmiért. Max. azt hallgathattam anyámtól, hogy milyen szép és okos és kedves VOLTAM kisgyerekként és de kár, hogy felnőttem.

Nem tudom, ez-e az oka, de tény hogy nem érzem magam alkalmasnak semmire. Meg sem fordult a fejemben magamtól, hogy el tudnék végezni egy főiskolát, nem is gondolkoztam ilyesmiben középiskolásként. Szerettem nyelvet tanulni, főleg az olaszt, remekül sikerült az érettségim, de eszembe se jutott hogy én azt meg tudnám tanulni középfokú nyelvvizsga szinten. A mérlegképest sem tudtam befejezni. A munkahelyeimen mindig éhbérért dolgoztam normális végzettség nélkül. Úgy gondoltam, semmit se tudnék olyan szinten megtanulni, hogy az legyen a szakmám. Végül könyvtárosként el tudtam helyezkedni és beiskoláztak, majd felvettek a főiskolára és azt is elvégeztem, de ennek már 6 éve és még mindig nincs diplomám, mert meg voltam róla győződve, hogy nem tudom megcsinálni a középfokú nyelvvizsgát. Tény, hogy már jobban hiszek magamban, de nem is unatkozom, azóta férjhez mentem, gyerekem született, de akkor is...valahol mindig annak iszom a levét, hogy semmire nem éreztem magam alkalmasnak és nem mertem magamtól belevágni dolgokba. Ha mások biztattak, akkor nekivágtam és többnyire sikerült, de magamtól azt se hittem volna soha, hogy egyáltalán felvesznek államilag finanszírozott képzésre a fősulira. És felvettek. Utólag visszatekintve biztos vagyok benne, ha jobban hittem volna magamban, többre vihettem volna, lenne már vagy 2 nyelvvizsgám és nem a szegény kisgyerekemtől kéne elvenni az időt, hogy végre letegyem a közpfokút (amiben most se nagyon hiszek, hogy menni fog, de nem akarom elkövetni a hibát, hogy a cél előtt adom fel, mert egész fiatalkoromban ez volt a jellemző.) Ettől függetlenül azért a sok sikeres vizsga után nőtt az önbizalmam.

2016. nov. 15. 00:57
 3/14 A kérdező kommentje:

hát, relative énis sikeres életpályamodellt futok be, önerőből lettem fejlesztő, az angolom 17 évesen nagyon gyatra volt, de a zsebpénzemet tanárba öltem, igy lettem jobb, és mostmár majdnem külföldre is mehetek vele. Elsőre meglett, diploma is, munkahelyekkel azért vannak gondok (kinek nem).

Viszont ez szépen hazavágta a viszonyomat anyámmal, én sem mondok el semmit, mert ha olyanja van, fejemhez vág valamit, azt jónapot. Pl megpróbálkoztam Java fejlesztőnek lenni, csak az interjúra mentem el, tesztet irattak. Hazajöttem, csak annyit mondhattam, hogy "hát majd kiderül a tesztből" (mert mi mást mondhatnék?), reakció: "rajta, hagyd csak elmenni magad mellett a világot" - ja és persze felvettek, akkor már nem mondott semmit...

2016. nov. 15. 01:04
 4/14 anonim ***** válasza:
34%
Java fejlesztő vagy ilyen nyelvtudással? Akkor meg mit nyavalyogsz? Ha ilyen fiatalon ezt elérted, túl sok kárt nem tett benned az anyukád! :)
2016. nov. 15. 01:50
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hat utolso marhara nem igy mukodik. Nekem a lefozott kavet is lehurrogta anyukam, nemhogy a fontos dolgokat. Azzal, hogy megtartottam magamnak a mondokamat, inkabb elore torobb lettem, hiszen, ha egy (az adott viszonylatban)nagy dolgot kibirtam, hogy nem meselek el senkinek, akkor talan nem is olyan nagy dolog, szoval meg magasabbra allitom a mercet. Kicsit kusza, de remelem erted mit akarok mondani. En is rengeteg dolgot ertem el az eletben, megse jo, mert zarkozott lettem a lehuzasok miatt.
2016. nov. 15. 02:45
 6/14 anonim ***** válasza:
88%
Sérült. Sérelmét saját érdekei elé helyező.
2016. nov. 15. 07:06
 7/14 anonim ***** válasza:
49%
Nem foghatjuk a szüleinkre,nem nevezhetjük őket hibásnak azért, mert többet is ki tudtunk volna hozni magunkból az életben, de nem éreztük, hogy mellettünk állnának. Senkit nem tanítanak szülőnek lenni, de tény az, hogy egész életünkre rányomja bélyegét a gyerekkor. A lényeg az, hogy már felnőtt fejjel át tudjuk ezeket látni, túl tudjunk magunkban a gyengeségeinken/hiányosságainkon küzdeni és megérteni, hogy csak mi ismerjük magunkat annyira, hogy a legjobbat ki tudjuk hozni képességeinkből ( nem számíthatunk senkire ).
2016. nov. 15. 09:19
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

Bizonytalan, félénk, zárkózott, gyanakvó és óvatos.

Én ilyen lettem.

2016. nov. 15. 17:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanez volt, de inkább apám részéről. Anyukám néha néga mondta, hogy na ügyes leszel megoldod.

Ha 4-est kaptam vmiből apám annyit mondott :Csak??

De tudod mit leszartam egy idő után, nem miattuk leszek ilyen vagy olyan ember.

Lediplomáztam állásom van, férjhez mentem a 20-as éveim közepén. Boldog vagyok. Kell ennél több?

Ők meg pesszimistáskodhatnak... az én gyerekem máshogy fog felnőni!

Viszont halálra dícsérni nem fogom, mert láttam hogyan hat ( elkényeztetett osztálytársak).

Amúgy lehet, hogy részben emiatt sem lettem életképtelen, mint a mai fiatalok jelentős része.

Azért a folyamatos lebaszások mellett egy majd kijavítod jól esett volna...

2016. nov. 17. 10:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Én is iylen voltam, vagyis soha senki nem bíztatott. Most ott tartok hogy 23 évesen vagy egy munlám, de nincs célom...nem tudom mit akarok kezdeni az életemmel, hogy mi lenne a jó nekem :)
2016. nov. 17. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!