Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen ember lehetek, ha...

Milyen ember lehetek, ha anyám sohasem biztatott?

Figyelt kérdés
Soha, semmi biztatást nem kaptam, ha valami nem sikerült. Sem az iskolában, sem a munkahelyi gondoknál. Soha nem volt olyan, hogy "igen, ez most nem lett jó, majd legközelebb jobb lesz." vagy "rendben, elküldtek, de 1 évig ott voltál, és jól csináltad a dolgokat"... semmi ilyen nem volt!
2016. nov. 14. 23:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Felnőttként, ha ezen próbálsz tudatosan túllépni, bármilyen lehetsz, ameddig csak lehetőségeid engedik.A baj az, hogy a fiatalkori önbizalomból sokat kivesz, pedig akkor kellene az alapokat megépíteni.Akit gyerekként arra biztatnak, higyjen magában, az bizony előnyben van.Mert aki mer, az nyer.Akiből meg kiölik az önbizalmat, az csak senyved, míg fel nem ébred és kezébe nem veszi az irányítást.Csak sokkal nehezebb sajnos, ha mindent magadnak kell kitaposnod minden értelemben.Lelkileg, anyagilag, stb...
2016. nov. 17. 17:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Olyan ember akinek eléggé sz... rossz ember az anyja.
2017. febr. 12. 15:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

felnőttként már nagyon nehéz önbizalmat kovácsolni.

nekem pl. van önbizalmam tanulás terén, mert abban támogattak (bár nem pont úgy, ahogy utólag nézve kellett volna, de mindegy), lett egy pár diplomám.

de párválasztás/érzelmi téren sajnos óriási hátránnyal küzdök, pedig alapvetően jó fizikai és személyiségbeli adottságaim vannak, de bebeszéltem magamnak, hogy senkit sem érdeklek, és ettől a gondolattól még mindig nem tudtam teljesen megszabadulni, mert annyira mély meggyőződésem.

szerintem akinek párválasztás téren kijutott a jóból, az még mindig jobban járt, mert tanulni viszont akármikor lehet, főleg nyelvet.

2017. febr. 12. 20:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Ezen kivül semmit nem osztopttál meg magadról...

Iagzából, hogy milyen ember lehetsz, ezt csak te és a közvetlen környezeted tudhatod...

Sok ember van ezzel, ezt elhiheted. Köztük én is, mégis kiegyensúlyozott embernek gondolom magamat. Nehogy azt hidd, hogy mindenki élete olyan, mint a filmekben, hogy mindenkinek van valakije, aki azt mondja, hogy "Nyugi, minden rendbe fog jönni"... a legtöbb ember magányos.

De ez ugyebár sok mindentől függ.

Én azt javaslom, hogy lépj ki ebből az áldozat szerepből, és légy nyitott az emberek felé. Jó persze, milyen klisé, meg könnyű mondani, de valóban...

Légy pozitív ember, szeresd magad, a munkád, az életed, sok ilyen tréning van ami megtanít erre. Egy idő után rájössz, hogy minden csak nézőpont kérdése... :)

Sok sikert kívánok!

Ne legyél elkenődve, minden rendbe fog jönno, mindig! :)))))

2017. febr. 12. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!