Mit szólnátok szülőként, ha a gyereketek bukdácsolna egyetemen, annak ellenére hogy tanul rendesen?
Ráadásul könnyű szakon :/
Középsuliban olyan stabil 4-es tanuló voltam mindig, érettségik könnyen sikerültek tök jól, még emelt szinten is, van 2 nyelvvizsgám (egyik felsőfokú), ha ez számit bármit akkor a jogsim is elsőre meglett, szóval nem tartom magam reménytelenül butának, tanulásra képtelennek és minden téren tehetségtelennek...
Egyetemen mégis borzalmasan teljesitek, bölcsész karon is vért kell izzadnom a kettesért.
Pedig minden órára bejárok, jegyzetelek, otthon átirom a jegyzetem, olvasgatom, felolvasom és visszahallgatom napi többször, más formátumban jegyzetelem át, stb, mindent megpróbáltam.
Zh-ra egy hét tanulást szánok külön, vizsgákra 2-3 hetet, amikor tényleg napi több órát csak azzal foglalkozok. Beülök a könyvtárba, hogy otthon a számitógép, vagy a könyveim, vagy a macskám ne vonják el a figyelmem.
És igy is a legjobb, amit elérek, a ponthatáros 2-es. Pedig még érdekel is amit tanulok, többnyire értem is, és motiválva is vagyok, hogy hamar végezzek (végre akkor összeköltözhetünk a párommal, ami jelenleg a legnagyobb álmom)
Minden megvan, hogy 4-es 5-ös lehessek, és mégse sikerül. Vizsgán/zh-n SEMMIRE nem emlékszem, akárhogy tanulok.
Egy szakot már otthagytam emiatt 2 év után, azt hittem ez majd könnyű lesz, mert "büfészak", de még itt is csoda, ha átmegyek valamiből.
Szüleim tartanak el, nyáron tudok csak dolgozni, egyébként nincs időm (már "dolgozok" fizetés nélkül, gyakornokként, több munka nem fér bele az időmbe, max heti 5-6 óra, ami zsebpénznek nem lenne rossz, de megélni nem fogok belőle)
Nagyon félek, hogy a szüleim mit fognak szólni... Látják/tudják, hogy tanulok, de igy se túl boldogok az eredményeimmel.. :/
Ti mit tennétek ilyen esetben? Mit csinálnátok a gyereketekkel? Támogatnátok mert igyekszik? Vagy kidobnátok mert nem megy neki?
(Ugyanitt: tuti tanulós varázsmódszereket is szivesen fogadok, ha valakinek van ötlete esetleg..)
Világ életemben 4es tanuló voltam.
Egyetem nekem hatalmas lustaság volt szinte semmi tanulással 3-4-5 voltam.
De matekból és németből sehogy sem megyek át. Ott tartok, csúszok most is fél évet. Német pótzh eredményét várom.
Valaami csoda módszer nekem ia jöhet
ha gyakornokként jó vagy és szerinted a munkádban is jó leszel,jó vagy a gyakorlatban,akkor ne keseredj el annyire.
persze kicsit gáz full kettessel elvégezni az egyetemet. de ha találsz majd munkát és jó leszel benne,akkor senkit nem érdekel,hogy hanyasra végeztél. állásinterjún sem nagyon firtatják.
szóval próbálj legalább gyakorlatban jónak lenni és végig vállalj gyakornoki munkát. így lehet gyorsabban kapsz állást diploma után, mint azok a társaid,akik full ötössel végeztek,de semmilyen tapasztalatuk nincs a gyakorlatban a kötelezőn kívül.
>>"Az én szüleim mindig azt mondják, hogy csak legyen kettes, annál nem is kell jobb."
Oh, a csodálatos magyar mentalitás, emiatt ilyen sikeres ez az ország. Próbálnál meg ilyet mondjuk Japánban vagy Dél-Koreában elsütni...<<
Nézd 20-as. Ahol a vizsgajegybe az is beleszámít, hogy a vizsgáztatónak éppen milyen hangulata van, hogy milyen szoknyát vettem fel, és telihold van-e, ott valóban a kettesnek is kell örülni.
Volt, hogy keveset készültem, voltak hiányosságaim, de jó tételt húztam, a vizsgáztató is kedves volt velem és ötöst kaptam.
De olyan is előfordult, hogy rendkívül jól felkészülten mentem, de a vizsgáztatónak éppen rossz napja volt, mert elhagyta a felesége, és aznap mindenkit kirúgott. Köztük engem is!!!
Na erre varrjál gombot!
Dehogynem lehet.
Én a gyerekeimnél a következő elvárásokhoz tartottam magam.
- Általános iskolában lehetőleg legyél az élmezőnyben.
- Középiskolában a életcélodhoz szükséges tárgyakból legyél az élmezőnyben.
- Egyetemen nekem elég, ha görbül a jegyed...
[Egy vizsgajegy az egyetemen már szerencse kérdése is.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!