Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok szülőként, ha a...

Mit szólnátok szülőként, ha a gyereketek bukdácsolna egyetemen, annak ellenére hogy tanul rendesen?

Figyelt kérdés

Ráadásul könnyű szakon :/

Középsuliban olyan stabil 4-es tanuló voltam mindig, érettségik könnyen sikerültek tök jól, még emelt szinten is, van 2 nyelvvizsgám (egyik felsőfokú), ha ez számit bármit akkor a jogsim is elsőre meglett, szóval nem tartom magam reménytelenül butának, tanulásra képtelennek és minden téren tehetségtelennek...

Egyetemen mégis borzalmasan teljesitek, bölcsész karon is vért kell izzadnom a kettesért.

Pedig minden órára bejárok, jegyzetelek, otthon átirom a jegyzetem, olvasgatom, felolvasom és visszahallgatom napi többször, más formátumban jegyzetelem át, stb, mindent megpróbáltam.

Zh-ra egy hét tanulást szánok külön, vizsgákra 2-3 hetet, amikor tényleg napi több órát csak azzal foglalkozok. Beülök a könyvtárba, hogy otthon a számitógép, vagy a könyveim, vagy a macskám ne vonják el a figyelmem.

És igy is a legjobb, amit elérek, a ponthatáros 2-es. Pedig még érdekel is amit tanulok, többnyire értem is, és motiválva is vagyok, hogy hamar végezzek (végre akkor összeköltözhetünk a párommal, ami jelenleg a legnagyobb álmom)

Minden megvan, hogy 4-es 5-ös lehessek, és mégse sikerül. Vizsgán/zh-n SEMMIRE nem emlékszem, akárhogy tanulok.

Egy szakot már otthagytam emiatt 2 év után, azt hittem ez majd könnyű lesz, mert "büfészak", de még itt is csoda, ha átmegyek valamiből.

Szüleim tartanak el, nyáron tudok csak dolgozni, egyébként nincs időm (már "dolgozok" fizetés nélkül, gyakornokként, több munka nem fér bele az időmbe, max heti 5-6 óra, ami zsebpénznek nem lenne rossz, de megélni nem fogok belőle)

Nagyon félek, hogy a szüleim mit fognak szólni... Látják/tudják, hogy tanulok, de igy se túl boldogok az eredményeimmel.. :/

Ti mit tennétek ilyen esetben? Mit csinálnátok a gyereketekkel? Támogatnátok mert igyekszik? Vagy kidobnátok mert nem megy neki?

(Ugyanitt: tuti tanulós varázsmódszereket is szivesen fogadok, ha valakinek van ötlete esetleg..)

2016. dec. 6. 13:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%

8-as, remélem nem orvos, tanár vagy jogász leszel ilyen mentalitással!

Kérdező: ez gáz, keress fel tanulási tanácsadót, vagy valamit, mert kb. mindenből kettessel átmenni ennyi? tanulás mellett nem normális.

2016. dec. 6. 14:40
 12/27 anonim ***** válasza:
71%
Ha látnám hogy tényleg tanul nem bántanám, de elbeszélgetnék vele, hogy nem mindenkinek kell egyetemre mennie, ha nincsenek meg a képességei és inkább nézzünk egy okj-t.
2016. dec. 6. 14:41
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Aki ennyit foglalkozik a tananyaggal, de mégis a vizsgán/ZH-n "semmire" nem emlékszik, az nem jó módszerrel tanul. Nem érti meg a tananyagot, csak bemagolni próbálja, és az nem sikerül.

Valóban érdemes lenne tanulási tanácsadót igénybe venni.

Vagy pszichológia, szociológia irányra váltani! Ahogy írod, az ment neked.

2016. dec. 6. 14:55
 14/27 anonim ***** válasza:
21%

"Az én szüleim mindig azt mondják, hogy csak legyen kettes, annál nem is kell jobb. Eddig kb két tárgyam lett 3-as ami nagyon sokat tanulós volt. Egyetemen úgysem számít a jegy, átmentél vagy megbuktál ez a két lehetőség van. "

Dehogynem számít a jegy egyetemen. Ezt csak lusta és / vagy gyengébb képességű tanulók hangoztatják. Szerinted egy 2-es tanuló ugyanolyan eséllyel kap ösztöndíjat, lehetőséget külföldi félévre, bekapcsolódási lehetőséget kutatásokba ? Hát baromira nem. Gratulálok a szüleidnek is. Igazi magyar munkamorált neveltek beléd. Kívánom, hogy ugyanilyen kaliberű orvossal hozzon össze titeket a sors a mütőasztalon. Egy kettessel épphogy nem kibukott, féléveket csúszott sebésszel. Végülis valóban mindegy.

Nem mindenkinek való az egyetem. Ideje lenne felismerni. Nemcsak kidobott idő és pénz egyeseknek, de a normális tanulók diplomájának is rontják az értéket. Hiszen ma már nem olyan nagy szó a diploma. Annak is van, akitől egy tisztességes tanár az érettségit is sajnálná.

2016. dec. 6. 15:01
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ő a tanulási tanácsadó, aki a férjemnek bevált:

[link]

2016. dec. 6. 15:02
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

milyen szakot hagytál ott és most mire jársz?mennyi időd van még hátra? konkrétan bukdácsolsz és csúszkálsz,vagy legalább sikerülnek a tárgyak?

alapvetően normális dolog,hogy az egyetemen nehéz jó jegyet szerezni, a kettesért is sokat kell tanulni.

de te extrém sokat készülsz. azért egy vizsgára 2-3 hetet tanulni durva, valamit nagyon nem jól csinálsz.

én azt tudom javasolni,hogyha bejársz ugye órákra,akkor minden apró elejtett infót írj fel a zh-val, vizsgával kapcsolatban. szoktak elejteni célzásokat,hogy mi várható majd,vagy milyen típusú feladatok lesznek. mindent írj fel és célzottan ezekre készülj.

+ ha vannak felsőbbéves ismerőseid tőlük és kérdezgess,hogy mik voltak tavaly a vizsgán.de akár az is megoldás,hogy elmész egy vizsgára megnézni milyen és a második vizsgára már tudod hogyan készülj,milyen jellegű dolgok várhatók. ha csak rövid válaszokat kell adni,akkor úgy készülj. ha inkább esszét kell írni,akkor arra gyakorolj..stb .

2-3 hét tanulás egy darab vizsgára rengeteg. nálunk az egész vizsgaidőszak 7 hét és kb ugyanennyi vizsga is van. pár napnál többet nem tudunk készülni a vizsgákra. ami könnyebb,arra max 2-3 napot készülünk és a nehezebbekre hagyunk több időt,akár 1-1,5 hetet. ennél többet,meg ennyit minden vizsgára hagyni luxus. és nem is fér az időbe.

ha zh-ra tanulsz 1 hetet az még oké. évközben van rá időd.

2016. dec. 6. 15:10
 17/27 A kérdező kommentje:

Programtervező informatikus szakot hagytam ott. Pedig imádtam volna, csak béna voltam hozzá. Imádtam középsuliban a programozást, lelkes voltam, mégse ment.

A mostani szakom is nagyon érdekes, sok tök jó dolgot tanulok. Érdekelt volna az anglisztika is, de oda nem vettek volna fel.

Gondolkozok egyébként az okj-n, de mostmár nem akarom, hogy lassan 4 év teljen el az életemből minden eredmény nélkül.

Egyébként gyakornokként tök jól boldogulok, folyton dicsérnek, hogy gyorsan és jól dolgozok. Az első 2 napom 99%-ban kérdezősködéssel telt, de hamar belerázódtam, és úgy érzem jól boldogulok. Eddig bármit dolgoztam, akár diákmelót régen, akér most a szakmámban, mindig ezt tapasztaltam.

Ha szépen hagynak "szenvedni" egyedül, viszont ha van konkrét kérdésem azt megválaszolják, úgy nagyon gyorsan tanulok. Csak az elmélet benyalása megy nagyon nehezen. Ugyanúgy próbálkozok, mint a 8-as, gyöngybetűkkel, cornell-módszerrel átirom az órai macskakaparásos-röviditéses, szedett-vedett jegyzeteimet, ez néha működik, néha nem.

2016. dec. 6. 15:12
 18/27 anonim ***** válasza:
29%

egyébként nem muszáj mindenkinek egyetemet végezni. nagyon sok szakma van amiből meg lehet élni,ha van hozzá tehetséged.

nekem pl több műkörmös,szempillás,fodrász ismerősöm van,akik ugyan nem tanulták szarrá magukat, de nagyon szeretik a munkájukat és jók is benne. idővel ha van egy kiépült vendégköröd,akkor egész jövedelmező is tud lenni.

nem muszáj feltételnül egyetemet végezni.

egyébként a szak,ahova most jársz milyen? el tudnál vele helyezkedni? mert ha nem,akkor tényleg felesleges végig szenvedned magad rajta. szerintem az összes önbizalmad elveszi. még ha találnál valamit,ami neked való és jó vagy benne,sokkal jobb érzés lenne.

2016. dec. 6. 15:18
 19/27 anonim ***** válasza:
#15. Köszi szépen!
2016. dec. 6. 15:22
 20/27 anonim ***** válasza:
33%

"Az én szüleim mindig azt mondják, hogy csak legyen kettes, annál nem is kell jobb."

Oh, a csodálatos magyar mentalitás, emiatt ilyen sikeres ez az ország. Próbálnál meg ilyet mondjuk Japánban vagy Dél-Koreában elsütni...

2016. dec. 6. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!