Anime fanok segítség! A szüleim utálják az animéket én imádom őket mit tegyek?
Az egyik családtagom már otaku (mániákus animefan) szintjére süllyedt ezért eléggé elutasítják az animéket. Én viszont csak szeretem őket nézni nem is nézek sokat heti 3 rész max. A szüleim sokat piszkálnak amiért animét nézek és nem esik éppen jól. Abba hagyjam? Veletek volt már ilyen? Ha igen hogyan kezeltétek?
L/12
Animét nézni minden életkorban normális. Léteznek felnőtt (pszichologizáló, vagy pl nemiséggel kapcsolatos stb) animék, és léteznek tizenéveseknek valóak, meg kisgyermekeknek szántak is.
Mivel természetes és ráadásul hasznos dolog az animék java részét nézni (bár sajnos itt is akad pl a gyermekeknek szántak között silány minőségű, de hát hol nem??), ezért ne hagyd, h eltántorítsanak ettől, ha egyszer szereted. Persze ne vidd túlzásba továbbra se, ha egyszer zavarja a szüleidet.
Mondd el nekik azt is, hogy nem vagy függő, valamint hogy a tizenéveseknek szántakat nézed. De tényleg lehetőleg csak tini animét nézz (shoujo és esetleg shounen), és ne vidd túlzásba, evvel a szüleid előtt igazolva, hogy nem megy a tanulás rovására, valamint hogy neked valót nézel.
Legközelebb kérdezd meg, hogy az is zavarná-e őket, ha az Oroszlánkirályt néznéd. (ami, megjegyzem, ugyanúgy tetszik nekem, mint az animék)
A másik, hogy attól, hogy az egyik családtagod csinált valami hülyeséget, te még nem fogod követni a példáját. Én pl. rászoktam kamaszkoromban a cigire, aztán az öcsém is kipróbálta, és neki több esze volt, nem szokott rá. És itt most egy olyan dologról beszélünk (cigi), amiből már egy szál is káros, nem olyanról, mint az anime, ami ugyanolyan, mint bármelyik szórakozási lehetőség, ha nem megy a kötelességeid és a kapcsolataid rovására (mint ahogy írtad, nem megy), akkor teljesen jó,mert kikapcsol.
Egyébként én megtanultam japánul. Fel lehetett venni az egyetemen minornak, és pedig annyira szeretem az ország kultúráját, hogy felvettem. Az alapszakmámmal helyezkedtem el, de amíg szakdolgoztam, meg munkát kerestem, nem kis pénzért fordítottam. Van ám egy ilyen oldala is :)
"Keress kérdéseket hasonló témákban: anime, szülő, Otaku, gyerek, manga, Yaoi, Henati, yuri"
Gratulálok szüleidnek,12 éves lányuk yaoit,hentait,yurit néz. Belőled is egy weeaboo lesz, szegény szülök. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!