Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmaradt kapcsolattartással...

Elmaradt kapcsolattartással kapcsolatban mi a leggyorsabb és legcélravezetőbb eljárási lehetőség?

Figyelt kérdés
Nem első alkalommal fordult elő a meghiúsult kapcsolattartás,végül nagy nehezen sikerült a gyámhivatal által egy felszólítással figyelmeztetni a másik szülőt,hogy kényelmi program nem képezheti akadályát a törvényileg szabályozott kapcsolattartásnak.Most ugyanez a helyzet,előre értesültem,hogy elutaznak,nem fogom tudni elhozni a gyerekemet,kaptam helyette a pótlásra időpontokat,esetleg a téli szünet meghosszabbítását,ez működött volna mivel a szilveszteri és újévi napokon is még szabadnapot kaptam,erre az lett a válasz,hogy 31.-én esküvőre mennek az nem jó.Erre azt válaszoltam,hogy akkor maradjunk az eredeti törvényileg szabályozott verziónál.Napokig szünet,utána kaptam üzenetet,hogy elutaztak és december közepén lesznek itthon.Ezzel kapcsolatos a kérdésem,mivel a két hétből 2 napot tudunk csak együtt tölteni,tervezni is csak arra a két napra tudunk ami most egy szülinapozás és Mikulásozás is lett volna,a gyerek meglepetései ott lapulnak a szekrényében becsomagolásra várva és bosszankodom,hogy csak úgy felrúghatják a mi terveinket az övéiket előtérbe helyezve.Annyi a kérdésem,hogy gyámügy vagy bíróság?Fordulhatok e mindkét helyre segítségért,habár a gyámügyön úgy érzem sokszor nem is próbálják megérteni az embert,sablonszerűen kezelik a helyzeteket és az eljárás hosszadalmas.Ha valaki tud bármi bölcsességet ezzel kapcsolatban azt hálásan köszönöm!
2016. nov. 29. 20:01
 1/2 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon sürgősen írásban értesíteni a gyámhatóságot!

Az ünnepekre tekintettel soron kívüli eljárást kérve.

2016. nov. 29. 20:11
 2/2 anonim ***** válasza:

A láthatáshoz jogod van. Ne a gyámügyre menj, hanem nézz a gyerek szemébe és közöld vele: Te nem mész kirándulni, nem mész lagziba, mert apucinak jár a láthatás!

Ha erre képes vagy, ne nevezd magad apának!

2016. nov. 29. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!