Kinek jar a gyermektartasi dij?
Én mondjuk már azt is kétlem, hogy 120000/ gyerek gyerektartásdíjat kap. Apud a Minisztériumban dolgozik? :D
De ahogy írják a többiek is, az nem neked jár kézbe!
A gyerektartás annak jár, aki a gyerekről életvitelszerűen gondoskodik, ez nem képezi vita tárgyát.
Tehát, nem a 14 éves gyereknek.
Viszont szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a gyerek felnevelését kizárólag a gyerektartásból kell finanszírozni.
Ez mindkét szülő kötelessége!
A kérdező apja 1millió körüli nettóval rendelkezik, ha a 3 gyerekre 360ezret fizet.
Ebből azért szépen meg lehet élni, akár egy komplett családnak is és a 60ezres edzés is belefér, akár gyerekenként is.
Itt a fő probléma az, hogy látszik a kérdezőről, hogy egy végtelenségig elkényeztetett emberke, akinek semmi nem elég és szeretné az apja 120ezrét megkapni zsebpénzként, az anyja meg tartsa el.
Én kivennélek az edzésről, ha ilyen követelőző vagy. Gratulálok anyádnak, hogy ennyire elcseszte a nevelést...
Azt a pénzt el is költi rád. Ismételjem az előttem szólókat? Vagy netán nem kapsz enni, nincsenek ruháid, a parkban kell aludnod egy padon, nincs víz, fűtés, villany, nem otthonról internetezel? Ezeket mind nem fizeti ki, csak az edzést?
"hogy a gyerek felnevelését kizárólag a gyerektartásból kell finanszírozni. "
Igen, csak van egy természetben hozzáadott érték, a gyereket nevelni kell, fogllakozni vele, el kell látni, otthon lenni vele, ha beteg, ami bizony munka, és ha nagyon akarjuk, akkor számszerüsíteni is lehet. Ha ezt az apukának kéne végezni, akkor valószínűleg nem keresne ennyit.
Kedves 14-es!
Nem vitatkozni akarok veled, mert magam is egyedül neveltem 8 hónapos korától a házasságban született fiamat.
Igazad is lenne, csakhogy ezek a feladatok a gyerekkel akkor is megvannak, ha a szülők nem válnak el és akkor is meg kell tenni, ha valaki egyedül vállal gyereket.
Amikor valaki - feltételezzünk most felelősségteljesen gondolkozó és élő embereket - gyermeket hoz a világra, természetesen előre számol ezekkel a dolgokkal, mint feladatokkal, minden forintosítás nélkül.
Nem szeretnék olyan világban élni, ahol a szülő felszámolja a gyerek betegápolását, iskolába kísérését, ruhája kimosását a másik szülő, vagy a gyerek felé.
Tehát maradjunk a száraz anyagiaknál.
Egy gyerek eltartása mindkét szülő feladata, nem csak az egyiké,... bármelyiké.
Az özvegyen maradt szülő sem kap azért megemelt árvaságit, mert kikérdezi a leckét, vagy kiflit vajaz reggelire.
Mindez független attól, hogy értem mit akarsz mondani, de a szülői gondoskodás egy önként vállalt kötelezettség, amiért nem lehet pénzt kérni az elvált társtól, kizárólag a gyerek anyagi szükségleteire.
Bizonyos esetekben a gyámhatóság is erről kér elszámolást és ha az valamiért nem stimmel, nem magyarázhatod ki, hogy de te ebben a hónapban bizony nyolcszor aggódtál, mert 4x később jött haza a gyerek, 4x meg gyanúsan köhögött és ennek az ára szerinted ennyi meg ennyi.
"Nem szeretnék olyan világban élni, ahol a szülő felszámolja a gyerek betegápolását, iskolába kísérését, ruhája kimosását a másik szülő, vagy a gyerek felé. "
FÉlreértettél. Nem azt akartam mondani, hogy ezt fel kell számolni a gyerek felé, hanem arra írtam, akik felrótták azt, hogy az anyuka miért járul hozzá anyagilag kisebb mértékben a gyerek költségeihez.
15-ös vagyok
Én írtam azt a hozzászólást amit vitatsz, de nem azt írtam, amit te értelmeztél belőle.
Nos, azért írtam amit írtam, mert többen végigvezették, hogy normális esetben a 120ezer bőségesen elég a gyerek szükségleteire.
Ez igaz is! ... csakhogy egy gyereket nem csak az egyik szülője, hanem mindkét szülője tartja el, tehát feltételezhető, hogy az anya is beszáll a költségekbe.
Ebben az esetben a kérdező olyan szinten el van kényeztetve, hogy az elképesztő, de ez már a kérdése címén és a kérdése szövegrészéből is kiderül.
Ez lett volna a hozzászólásom lényege!
A fenti esetben a volt férj bűntudatból valószínűleg hallgatólagosan valami "bánatpénzt" fizet ezzel a gyerektartással az asszony felé, mivel ez magasan meghaladja a 3 gyerek szükségletét, még ha a kérdező elégedetlenkedik is vele.
#17: Igen, erre én is gondoltam, hogy apukának nem kevés vaj volt a füle mögött, hogy ennyit fizet, illetve maradt benne némi lelkiismeretfordulás valami miatt, bár nem ismerjük az anyagi helyzetét, lehet, ez neki nem sok.
#15 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!