Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek jar a gyermektartasi dij?

Kinek jar a gyermektartasi dij?

Figyelt kérdés
14 eves vagyok, otthon elek az edesanyammal. Tavaly valtak el akkor meg kulfoldon eltunk, majd haza koltoztunk csak kulon-kulon. Mi anyaval es a ket testveremmel a hazunkba, apa meg vasarolt maganak masikat. Anya 120ezerft gyerektartast kap gyerekenkent azaz 360ezer ft havonta. Es mellette dolgozik is. Ebbol a en nem kapok semmit, csak az edzeseket fizeti ami kb 60ezer havonta. Zsebpenzt apa ad, anya nem nagyon, meg az iskolat is apa fizeti.
2016. nov. 28. 21:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

A gyerektartás a szülönek jár.

Anyukád meg azért csal eltart, kapsz enni, van hol lakni, van ruhád, stb - szóval azért csak költ rád mást is , nem csak az edzéseket (mellesleg az sem kevés)

2016. nov. 28. 21:53
 2/19 anonim ***** válasza:
95%
A nevében benne van. A nevelő szülőnek jár, nem a gyereknek.
2016. nov. 28. 21:57
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Megnyugodhatsz, nem neked.
2016. nov. 28. 22:09
 4/19 anonim ***** válasza:
96%

Amit rád kap anyud gyerektartás az 120ezer Ft. Ebből költ rád:

-edzés: 60ezer

-rezsi, ami a te részed(fűtés, víz, villany): 10eze

-Kaja, ami tuti van 1000ft/nap, 30ezer

Ez mind mind, csak a nagyon alap. Otthon gondolom van mivel kezet mosnod, illetve tiszta törölközőbe törlöd a kezed(szappan, mosószer stb kiadások). Az edzésekre anya gondolom elvisz, illetve lehetséges hogy autóval jár dolgozni: a benzin/gázolaj sem olcsó.

Tudom, jól hangzik az hogy 120ezret kap anya. De! Hidd el, simán elmegy rád az a pénz. Én sem gondoltam bele soha, hogy mi mennyibe kerül, míg meg nem született a kislányom és lett saját háztartásunk. Nagyon sok mindenre költeni kell!

2016. nov. 28. 22:19
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
Havi 60 ezer edzésre? Mi kéne még? Én mikor gyerek voltam 100ft-ot kaptam 1 napra.. 27/F
2016. nov. 28. 22:36
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen anyukádnak jár, ő tart el, ő a felnőtt. De, ha szabad kérdeznem mit sportolsz?
2016. nov. 28. 23:55
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Neked maximum a szád jár, 14 évesen ha 60 ezres edzsét alád tolnak, akkor mit akarsz még?

Kapsz kaját, van fedél a fejed fölött, víz, villany, fűtés, nyilván vannak ruháid, tisztálkodószereid. EZ mind pénzbe kerül. Vagy hogy gondolod, hullanak az égből ingyen?

2016. nov. 29. 00:10
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ebbol a en nem kapok semmit, csak az edzeseket fizeti ami kb 60ezer havonta."

AKkor próbálj meg 60 ezerből megélni (kaja, rezsi, ruha, minden...). Elárulom, nem fog menni.

Gomba módra szaporodnak az egyre követelőzőbb gyerekek. 60ezres edzés nem elég?

2016. nov. 29. 04:38
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

Anyukádnak ,abbol fizeti 60 ezres edézedet.meg többi kiadást

Ugye 3 vagytok ha mindenki jár külön edzésre vagy másra azt is tartásdíjbol fedezi ,meg ruhát stb ,és te komolyan azt hited neked jár 120000 ft tartásdíj ?.

2016. nov. 29. 04:55
 10/19 anonim ***** válasza:
94%

"Ebbol a en nem kapok semmit, csak az edzeseket fizeti ami kb 60ezer havonta."

Sírsz semmit nem kapsz, de havi 60 ezer ft edzéseket kifizeti neked?

Erre mi a megoldás? Ne járjál edzésekre, így lesz neked havi 60 ezer ft-od. :-)

2016. nov. 29. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!