Bunkóság lenne, ha azt mondanám, hogy emiatt nem szeretnék vele találkozni?
Röviden és tömören annyi, hogy karácsonykor idejön 5 napra az édesapám és az új családja, ami engem nem zavar, de az sokkal inkább, hogy van egy 14 éves fia és igencsak neveletlen. Anyával nem, csak akkor, ha én is éppen a közlében vagyok.
Ami azt illeti, eléggé el van rontva, gyakorlatilag mindig mindent megkapott és a modora is eléggé elviselhetetlen. Speciel nemrég összeállt pár barátjával és nekiálltak zenélni, apa és az új felesége minden ehhez szükséges dolgot megvettek a hangszerektől elkezdve mindent. Jár énektanárhoz és 11 éves kora óta táncol is. Szóval nem mondanám, hogy teljesen tipikusan olyan hobbija van, mint a vele legtöbb egyidősnek.
Próbálkozom hozzá közelíteni normálisan, de kész, nem bír hozzám normálisan szólni, mert vagy a kinézetemen röhög (mert szemüveges vagyok, de nem állandó amúgy), meg nemsokára lesz fogszabályzóm is (amúgy nem durvák a fogaim, a fogorvosok is megmondták, de van 2 fogam, ami zavar és csak fogszabályzóval lehet szabályozni) és mondta, hogy tipikus nyomi vagyok, meg stréber is biztos senki nem fog komolyan venni, sem szóba állni velem. Szívesen hangoztatja, hogy velem ellentétben neki már mennyivel több barátja van. Olyan hobbija van, amit semmi sem múlhat felül és nem fogom tudni őt sohasem überelni.
Szóval eléggé ilyen gyerekded dolgokról van szó és nagyon idegesít. Direkt azért jön oda mindig hozzám, hogy idegesítsen. Anyának játssza a jópofát, miközben valójában nem ilyen. Apa is mondta, hogy amúgy sok gond van vele, nem tud megmaradni egy helyben és állítólag majdnem a sulijából is kirúgták.
Tudom, hogy az lenne a legegyszerűbb, ha elkerülöm, mert végül is ez a pár nap nem sok(k), csak mindig talál olyan alkalmat, hogy tudjon cs*sztetni és bocs a szóhasználatért. Természetesen meg tudom védeni magam, de nem ért a szóból és csak azért is azzal szórakoztatja magát, hogy beszólogat.
Arra gondoltam, hogy a karácsonyt még otthon töltöm, de aztán elmegyek egy barátomhoz addig, mert nem fogom elviselni, csak félek, hogy nagyon kiakadnának emiatt és karácsony előtt nem akarok veszekedéseket, sem magamra haragítani senkit.
Csak nincs tisztában azzal, hogy mennyire gyerekes, amit csinál és hogy rossz úton halad, de eléggé.
Karácsony napján jönnének és csak azt az 1 napot kéne valahogy kibírnom, a többit pedig a már említett barátomnál tölteném.
Szia! :)
Szerintem nem lenne bunkóság, csak ügyesen kell tálalnod, hogy te a "szeretet ünnepét" szeretnéd, csendes boldog, békés környezetben tölteni, de kiscsákó ezt nem teszi lehetővé. Legyél őszinte!
Kis arc: ő exhibicionista, és leginkább figyelemre vágyik. Egyik út, hogy megadod neki, de úgy, hogy négyszemközt mély témákról (ha van erre lehetőség). A másik, hogy nem adod meg neki, csak arra reagálsz mi tényleg érdemes, a többit sztokius nyugalommal semleges mosollyal tárgyilagosan méleyen a szemébe bámulva elengeded a füled mellett. Mind a kettő roppant nehéz dolog meglehetősen határozottnak és erősnek kell lenni hozzájuk, hogy ne tudjon kizökkenteni.
Sok sikert és kitartást kívánok most neked ehhez! :)
És te hány éves vagy?
Szegény naiv kissrác, nagyon el van varázsolva, ha azt hiszi, hogy a hobbizenélgetés meg a sok haver ér valamit az életben. Pont az ilyenekből lesznek a legnyomibb lúzerek, akik mások csesztetésétől érzik magukat nagyobbnak. Majd ha szerez egy szakmát, amivel el tud helyezkedni huszonévesen, és 200 fölött keres nettó, + lesz legalább egy olyan barátja, akit BÁRMIKOR hívhat, ha baj van, na akkor lehet mire büszke. De az ilyenek nem szoktak idáig eljutni. A zenész "tehetségét" majd bemutatja 1-2 év múlva az X-faktorban, Csillag születikben, vagy hasonló prolimagyar szórakoztató műsorban. A nyomorát majd piálásba, drogozásba meg bulizásba fojtja, aztán 18 évesen kiteszik otthonról, és megpusztul egy híd alatt túladagolásban vagy szifiliszben. Ennyit ér a kis élete, ha nagyon túltolja az arcoskodást, nyugodtan jósold meg neki a jövőjét.
1. Egy 14!!!! éves gyerek eléggé hülye korban van, ilyenkor a legidétlenebbek, szóval ez ebben az idöszakban félig-meddig "normális" viselkedés.
2. Téged is azért piszkál, mert egyrészt az korral járó hülyeség, hogy mindenkit gúnyolni, aki nek ugyanolyan, mint ö, másrészt meg valószínüleg féltékeny arra, ami neked jobban megy.
3. Azt viszont, hogy a szülök a zene-tánc-együttest támogatják, jónak találom, mert ez tényleg értelmes hobbi, emellett segít neki lelkileg is a´tvészelni a kamaszkort.
4. A helyedben a szüleivel beszélnék, hogy legalább karácsony idejére próbálják meg leállítani kicsit, mert neked nincs szükséged a folyamatos stresszre.
5. Adott esetben te is megpróbálhatnál "jó fej" lenni és nem megsértödni, hanem inkább rátenni egy lapátal a hülyeségeire (pl ha a szenüveggel "viccel", akkor közölni, legközelebb már szódásüvegeket fogsz hordani, akkor még "egyénibb" leszel), így nem lesz számára értelme az ilyen bosszantásoknak, emelett idövel össz is tudtok barátkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!