Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagy bunkóság lett volna tőlem?

Nagy bunkóság lett volna tőlem?

Figyelt kérdés
A szüleim szerettek volna meghívni minket a vőlegényemmel hozzájuk a hétvégére, de nekünk már előre betervezett programunk van. Nemrég az is kiderült, hogy terhes vagyok és bár azóta már találkoztunk és ezt nekik speciel szemtől szembe mondtuk el, csupán szerettek volna velünk egy hétvégét eltölteni, de én visszamondtam, mivel mi már ezt vőlegényemmel hónapok óta terveztük és minden olyan jól jött ki. Nem akartam szüleimet megbántani, de mégis sértésként vették ezt a dolgot és nekem ez kissé rosszul esik.
2016. nov. 14. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha elmondtátok, hogy miért nem tudtok menni (mármint hogy programotok van), akkor sztem túlreagálják. Ha nem, és csak ilyen "bocs, de most nem megy"-t mondtatok nekik, akkor értem, hogy picit rosszul esik nekik, mert ha nem magyarázzátok meg, eléggé olyan hangzása van a dolognak, hogy "nem akarunk veletek találkozni, idegesítetek".
2016. nov. 14. 14:14
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Mondd, hogy rengeteg idötök lesz még összejönni, legközelebb kárpotlásul te hivod öket. Ez az alkalom nagyon fontos nektek és nem kell magyarázkodni, hogy miért. Szeretitek öket de ez most más, épititek a saját családotokat. Puszi
2016. nov. 14. 14:16
 3/6 anonim ***** válasza:
89%

Ha ez megtörtént, akkor minek a feltételes mód?

Attól függ, milyen hangnemben, hogyan mondtad, és hogy mi a program. Ha épp most muszáj megvennetek az új tv-t, az nem elég indok, ha 2 éve szeretnétek eljutni a mucsaröcsögei wellness hotelbe és most éppen sikerül, akkor ők reagálják le szarul.

2016. nov. 14. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Nekem az lenne fura, ha szüleim megsértődnének azon, hogy nem megyünk akkor hozzájuk, amikor már lefixált programunk van. Akár csak két színházjegy, vagy találkozó régi barátokkal, egy wellness hétvége, csapatos túra meg már pláne ilyen.

Szüleimnél ilyet nem tudok elképzelni. De ha ilyenen megsértődnének, én azt mondanám hogy ez rosszul esik nekem, ha ők meg erre azt mondanák, hogy igen pont ezt várják el, akkor meg azt, hogy tudjátok mit, igazából le... (normálisak, szépen beszélünk egymással, pont azért is, mert egyikünknek sem jutna eszébe érzelmi zsarolósdi).

2016. nov. 14. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a szüleid is terveztek valamit nektek? De gondolom, nem terveztek volna anélkül, hogy egyeztetik, hogy egyáltalán ráértek-e.

Valami infó szerintem még hiányzik, mert csak úgy nem hiszem, hogy megsértődnek. Hiszen ha most nem értek rá, akkor mehettek hozzájuk következő héten.

2016. nov. 14. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:
58%

Amit az utolsó mond az is lehet...

Más részről meg érthetetlen a szülők viselkedése. Engem nem izgatna túlzottan, ha besértődnének...

Majd mentek az azt követő hétvégén.

Ha meg meghívtak másokat is esetleg titeket ünnepelni az kemény lenne, de hát az meg nem pihenés ha egy erőltetett programon kell résztvenni.

Pihenjetek és gratu :)

2016. nov. 14. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!