Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám folyton telepakolja a hűtőnket?

Figyelt kérdés

Már mondtam, hogy ne tegye, ha kell valami, megvesszük mi is, de mintha meg sem hallotta volna...

Nem szoktam főzni, szóval itthon nem nagyon van kaja. Egy ideje rendszeresen beállít telepakolt Sparos szatyrokkal, egy vagon kajával. Tegnap még a mosott ruhákat is kiteregette.

Ez nekem így túl sok... Hónapokig nem beszéltünk, most pedig 2-3 naponta csak úgy felbukkan.

Megbántani nem akarom, mert végre kicsit jobb lett a kapcsolatunk, de ez szerintem akkor sem normális.

2016. nov. 25. 12:05
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
7%
Előző vagyok szerintem megbánta már azt az időszakot. Próbáld újra tervezni a gondolataidat, felejtsd a múltat és próbálj meg adni neki lehetőséget, mégis csak az anyukád nem?! A nézetkülönbség előtti időszakban biztos volt jó is a kapcsolatotok. Gondolj bele egy szülő mennyi mindent megbocsát a gyerekének, próbálj te is nyitott lenni. Talán megtaláljátok később az összhangot.
2016. nov. 25. 15:57
 22/52 TR75 ***** válasza:
72%

Ez nem normális dolog, hogy egy anya a felnőtt gyerek életébe, annak akarata ellenére, beleavatkozik. Amikor nem beszélt vele, semmibe vette, most meg kérdés nélkül rendezkedik az életében. Tehát semmibe veszi. Más a módszer, de ugyanaz a végeredmény: a gyerek önbecsülésének aláásása, függőségi viszony fenntartása. Lehet, hogy lelkiismeret-furdalás az oka, de a hiba a szülői oldalon van, nem a gyerekében. Ha máshogy nem megy, tényleg a zárcsere a megoldás.

Akinek ilyenben nem volt része még, nyilván nem tudja, hogy ez mennyire lehangoló/frusztráló/idegesítő. Ez nem arról szól, hogy valaki hálátlan a szülő iránt, vagy hogy minden sz^rért rinyál, hanem arról, hogy akivel ezt csinálják, az úgy érzi, nem tekintik felnőtt embernek, aki önálló döntéseket hoz. Az ilyen szülő, bármennyire is jót akar, rosszat tesz.

2016. nov. 25. 16:15
 23/52 anonim ***** válasza:
24%
Gondolta, ha te nem vagy alkalmas feleségnek, legalább ő főz, vásárol az uradra.
2016. nov. 25. 16:18
 24/52 anonim ***** válasza:
36%

Mielőtt valaki belekötne ez alapján írtam :

"Nem szoktam főzni, szóval itthon nem nagyon van kaja. ""Tegnap még a mosott ruhákat is kiteregette. "

2016. nov. 25. 16:20
 25/52 anonim ***** válasza:
25%
Meg is értem, hogy voltak problémáitok, ha ilyenből is azt csinálsz. Ha felnőtt vagy, és mint látható, nagyon büszke arra, hogy te külön élsz és önálló vagy, akkor legyen már annyi eszed, hogy leülsz és megbeszéled vele. Mert azt gondolom még nem tetted, csak rohantál a gyakorira.
2016. nov. 25. 16:21
 26/52 A kérdező kommentje:

Miért, csak akkor lehet valaki jó feleség, ha főz, mos, takarít?! :D

Áldom az eget, hogy a vőlegényemnek nem ilyen a felfogása!

A problémáink nem miattam voltak, hanem azért, mert ő közölte, hogy vagy folytatom az egyetemet, vagy mehetek, amerre akarok.

2016. nov. 25. 16:30
 27/52 anonim ***** válasza:
75%

Írta, hogy szólt már, de hiába, a saját anyja figyelembe se vette a felnőtt lánya akaratát... Minimális tisztelet sincs meg a másik ember felé. Ez igenis komoly dolog.

Sokszor voltam már olyan helyzetben, hogy felderengett az éhhalál legalább egy időre. Akkor is utáltam volna, ha belemásznak az életembe a tiltakozásom ellenére. Ez két külön dolog, nem feltétlenül a jódolgában zavarja az embert az ilyen. Azt se írta, hogy ez a legnagyobb baja a világon, csak hogy zavarja. De szerintem aki nem érti, az akkor sem fogja, ha még ötször leírom ezt.

Attól pedig nem rossz feleség, hogy nem főz.

2016. nov. 25. 16:33
 28/52 anonim ***** válasza:
68%

Fuj hányingert kapok ettől a főzöl az uradra dumától. Miért lenne a férjem az uram? Ha én keresem a több pénzt, én dolgozom többet, ezért a férjem főz, akkor én az úrnője vagyok? Másszatok ki abból a szánalmas időgépből, mert undormány.

Kérdező, szerintem is ülj le vele beszélni, mondd meg, hogy nincs szükségetek erre a sok kajára, hiszen nem is esztek meg ennyit, így a végén a kukában landol.

2016. nov. 25. 16:45
 29/52 anonim ***** válasza:
90%
Esetleg add nekunk amit vesz. Ma meg nem ettem pl.
2016. nov. 25. 17:13
 30/52 anonim ***** válasza:
64%

Tehát:

- a sulit abbahagytad,

- anyád lát el kajával, mert te nem vásárolsz,

- főzni sem szoktál / vagy inkább az van, hogy nem is tudsz.

A szerencsétlen -éhezőművész- vőlegényed meg elég nagy lúzer lehet, ha nem talál egy normális nőt maga mellé.

Tudod, a cigány lova is mire megszokta volna az éhezést, éhen döglött.

2016. nov. 25. 17:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!