Miért kevesebb attól valaki az életben, mert a családja támogatja?
Eddig sosem hallottam ezt, itt az oldalon szembesültem azzal, hogy több ember ezt hiszi.
Teszem azt, ha valakit támogatnak 18 éves kora felett is, nem küldik dolgozni 15-16 évesen, vagy neadj' Isten autót, lakást kap egyetemistaként, akkor abból az emberből csak egy lusta, magatehetetlen felnőtt lesz később, aki ugyanúgy a szüleire támaszkodik, mint kamaszkorában.
Miért így állítják be ezt a szituációt?
Miért bűn sok ember szemében, ha a szülők támogatják a gyerekeket?
Prolik irigylik azt, akinek kulturált családja van, ahol gondosan taníttatják a gyereketeket és az indulásukat is jelentős anyagi támogatással segítik.
Proliknak az is fura, ha valaki felnőtten szüleit heti rendszerességgel látogatja, havonta 1-2 alkalommal kerti munkában besegít nekik.
12:40
25 éves vagyok, van egy 3 éves fiam és egy 4 hónapos lányom. Nem hiszem, hogy a "szerencsétlen kis tizenéves suttyók" kategóriájába tartoznék... De még ha kamasz is lennék, mi jogosít fel téged arra, hogy BÁRKIRŐL így beszélj?
Félreértettél, kérdező.
Nem rád értettem a tizenéves suttyót, hanem azokra, akik leszólják azt, aki bármit is kap a szüleitől. Bocs a félreérthető válasz miatt.
Elég ha azt teszi le jobb családban a fiatal az asztalra, hogy előbb gimnáziumban jól teljesít, 18 évesen már van 1-2 középfokú nyelvvizsgája, bekerül egy állami támogatásos nappali elit szakra, alap- és mesterképzést 5 év alatt szép eredménnyel elvégzi. Közben miért végezne kulimunkát, ha a családnak nem okoz gondot az, hogy évi pár millió Ft zsebpénzt adjon neki.
Vagy szakorvosként lehet komoly pénzt keresni, de ehhez 6 év általános orvosi után még 3-7 év szakorvosi képzés kell. Egy orvos dinasztiában tök természetes, hogy az a fater aki 5 perces vizittel 20 ezret keres, egy fél órás rutin műtéttel 100 ezret (magánklinikában hivatalosan, egyébként zsebbe), támogatja az éhenkórász kezdő orvos gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!