Hogy zajlik a karácsonyi ajándékozás azoknál a családoknál ahol nem azt fizetik el a gyerekkel hogy az ajándékot a Jezuska hozza?
1évesen még tényleg semmit sem fog fel belőle.
de amúgy nagyon egyszerű a dolog: a későbbiekben együtt díszitetek a fát és együtt rakjátok a fa alá az ajándékot
Nálunk volt jézuskázás, de én elég hamar rájöttem, hogy mi az igazság :D.
Amúgy sztem ezzel önmagában nincsen baj, sztem mindenki ünnepelje úgy az ünnepet, ahogy szeretné. De arra figyelj oda, hogy majd ha közösségbe megy a gyerek, akkor ne dumálja el ezt a többi gyerek előtt, akinek még elvileg a Jézuska vagy az Angyalka hozza az ajándékot...
mi a fát eleve együtt díszítjük, az ajándékot meg egymásnak adjuk oda. A jézuska dolgot mi úgy hidaltuk át, hogy szólunk neki, de velünk küldi :) Így szépen rájöttek maguktól, és nincs gond, ha valahol máshol vagyunk és ott van jézuska, nem ők a trollok, akik modnják az ismerős gyerekeknek, hogy de niiinnncccsss...
De szerintem elve adhatjátok nyugodtan egymásnak. ha sokat beszélgettek, akkor úgyis ahogy nő elfogadja, hogy ahány ház annyi szokás. a szeretethez meg még amúgy ajándék se kell ;)
az ajándékot az angyal segítségével veszed (az angyal a szeretet szívedben, hogy örömet okozz), nem a "Jézuska" hozza, ő akkor születik. Jó esetben a szívben bent.
1 évesnek ezt nem kell túlragozni - meglepetés legyen a fa alatt. Vicces lenne, ha magyaráznád neki az ajándékozás lényegét.
Neked meg ezt küldi a szeretet angyala, hogy felnőttként megértsd:
Jakab 1, 16-17
Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!
Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!