Ha otthon lakok, de pótolok a rezsibe és dolgozok, valamint egyetemre járok, az is mamahotelnek számít?
Középiskola után elvégeztem egy OKJ-s szakmát,de nem tetszett,ezért elkezdtem az egyetemet.
Egyetem mellett dolgozom,illetve pótolok a rezsibe.
Segítek itthon a háztartásban: Sütök,főzök és bevásárolok,postára megyek,stb...
Addig is gyűjtögetem a pénzt,hogy majd egy saját lakást vegyek. Ha rögtön albérletbe mentem volna,akkor esélyem sem lenne saját lakásra pár éven belül.
Bagóra nem költök,alkoholt csak ritkán iszok,okostelefonom egyenlőre nincs,könyveket a könyvtárból szerzem be.
Ez is a sokak által lenézett mama hotel,vagy azt mondják mama hotelnek,amikor a "gyerek" otthon lakik a szülőknél,de nem csinál semmit ?? Se nem dolgozik,se nem tanul,csak él a nagyvilágban.
23/F
nem,én személy szerint boldog vagyok,hogy látom,hogy 23 éves létedre intelligensebb vagy a korosztályod 90%-ánál :)
Szóval nagyon korrekt vagy
Még tanulsz, addig normális, hogy otthon laksz.
Mamahotel az, mikor el tudnál költözni, lenne miből, de nem akarsz, mert kényelmes hogy van aki főz rád.
Illetve ilyenkor jön még a kifogás, hogy gyűjtöget, közben egy forintot nem tesz félre.
A "mamahotel" csak itt gyakorin létezik, hála a égnek a háztartások többségében nem egy betolakodónak tekintik a gyereket, ha már elmúlt 18 éves.
Nekem 2 felnőtt gyerekem van, 21 illetve 24 éves korukig laktak itthon, sosem kértem tőlük pénzt. Ide születtek, én vállaltam őket, ők is családtagok, nehogy már megadóztassam őket a saját otthonukban... Sőt, kapaszkodj meg, még a sulit is én finanszíroztam, pedig anyagilag átlagosak vagyunk. Egyikőjük sem lett egy életképtelen, elkényeztetett nyámnyila. Nem tudom, miféle szülők válaszolgatnak itt, de páran a 10 éves gyereküket is képesek lennének elküldeni dolgozni az ételért.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, ha jó neked és a szüleidnek így, akkor folytasd de ne mások elvárásainak megfelelően éld az életed. Nem kell azért betegre gürcölnöd magad, mert egyesek szerint "mamahotelben" élsz.
Egyszerűbb csajoktól én is megkaptam a mamahotelezést már 21-23 éves egyetemistaként is, mondjuk az ő véleményük abszolút nem érdekelt.
Egyik haverom nappalin végezte doktori iskolát rögtön MSc után, úgy hogy mellette nem dolgozott, otthon lakott (szülei jól állnak). Azon meglepődtem, hogy őt az én mércémmel mérten kulturált csajok is mamahotelesnek címkézték 25-26 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!