Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarják rámerőltetni?...

Miért akarják rámerőltetni? Nem akarok mérnök lenni.

Figyelt kérdés

Hogy tudassam a szüleimmel, hogy egyik mérnöki kar sem érdekel? Nem ilyen irányban szeretnék továbbtanulni, mindig is ügyvéd szerettem volna lenni. Az idei tanévben végzem, viszont a szüleim hallani sem akarnak arról, hogy humán irányban tanuljak tovább. Azt hajtogatják folyton, hogy rengeteg ügyvéd van és majd éhen fogok halni, mert munkám nem lesz. Ők mindeketten mérnökök és számomra csakis ezt az irányt képzelik el, esetleg orvos, vagy gyógyszerész lehetnék még szerintük. Csupa olyan fogalalkozás, melyekhez a reál tantárgyak elengedhetetlenek, viszont engem ezek egyáltalán nem érdekelnek. Ők azzal érvelnek, hogy ha valamit ezek közül végzek biztosan lesz munkám azonnal, nem lesz gond a megélhetéssel. Én ezt értem, a probléma csupán az, hogy egyáltalán nem érdekel semmilyen foglalkozás az általuk felsoroltak közül. Teljesen hajthatatlanok, ilyenkor mi a teendő? Mit kéne tennem, hogy ne szítsam tovább a feszültséget? Már számtalanszor beszéltem velük erről 0 eredménnyel.

18/L

2016. nov. 9. 00:08
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a kedves valaszokat, jol esik hogy biztattok.:)
2016. nov. 10. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!