Anya miert mondja minden veszekedeskor, hogy pont olyan vagyok, mint apam?
Apa alkoholista, eroszakos ember volt. Ongyilkos lett.
Lehet, hogy hasonlitok ra, mert vegulis az apam, de nem valasztottam. Probalok oke lenni, kivalo tanulo vagyok, eltartom magam, vannak celjaim, nem iszok, nem dohanyzok, nem fiuzok.
Vele altalaban a pia miatt veszekszunk, o nem alkoholista, de szinte naponta megiszik ket pohar tomeny italt. Ez zavar, nem akarom, hogy olyan legyen mint apa, de hiaba mondom, hogy nem szep ha a no alkoholt fogyaszt szinte napi szinten, o bantasnak veszi. Ma meg azt is mondta, hogy piasan is van annyira jo, mint en jozanon :))))
Persze ezen mosolygok, mostmar, de mikor kicsi voltam, soha nem ertttem, hogy miert bant.
Amugy szeret, meg gondoskodo.
Hogy kezeljem ezt?
De en mit tegyek?
Hogy segithetnek neki?
Ma 13:02-es vagyok.
Te annyit tegyél, hogy ne emlegesd fel neki, hogy iszik, mert nem fogja letenni, plusz még rosszabbul érzi magát, ami miatt meg veled veszekszik, téged cseszeget, és lehet, hogy eljut arra a pontra, hogy még többet fog inni. Egy szülő sem kíváncsi a gyereke papolására, támadásnak és bírálatnak veszi, akármennyire is jót akar a gyerek. Esetetekben depis lehet a mama, amire meg a pozitív megerősítésnek kellene a gyógymódnak lennie, nem pedig a megszégyenítésnek. Ha meg végképp elutasító, nem tudsz semmit sem csinálni.
"o nem alkoholista, de szinte naponta megiszik ket pohar tomeny italt. "
Mivel anyád pont olyan alkoholista mint apád volt, ezért nem magában keresi a hibát, hanem mindig másokban. Pl. benned.
Amúgy bármibe lefogadom, hogy ennél többet iszik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!