Hogyan szoktassam le anyámat, hogy turkáljon a cuccaim között?
Szüleimmel lakom, így ha levelem jön azt ők hozzák fel, nekem nincs kulcsom a postaládához. De mire eljut hozzám a levél (legyen az bármi, számla vagy baráti levelezés) már ki van nyitva a boríték.
Anyám mindig kérdezgeti, hogy mennyi pénzem van (nyitottam egy megtakarítási számlát ahova havonta utalok pénzt, van ugye egy bankszámlám amin mindig van egy kis pénz és van havi xy ezer forint amit készpénzben/utalványban kapok minden hónapban, kb. 30-40e-ft nem sok, de a készpénzt mindig beleteszem egy fa dobozkába itthon a polcon és 2-3 havonta viszem be a postára rátenni a számlára.
Több helyen vezetem mennyi pénzemnek kell lenni és hol. Ma éppen megnéztem a dobozt és láttam, hogy valaki hozzányúlt (mindig ugyan olyan szögben teszem vissza a pénzt, minden szimmetrikus, növekvő sorrendben van stb. most nem így találtam a dobozban illetve a lakat sem úgy állt ahogy én vissza szoktam zárni). Biztosan anyám nyúlt hozzá, oké van rajta lakat, de csak dísznek, hiszen bárki ki tudja nyitni, de hát nem gondoltam volna, hogy hozzányúlnak hiszem családtagokkal lakom nem idegenekkel, nem is hiányzik belőle, de mégis hozzányúlt és ez zavar.
Meg, hogy ha épp beszélgetek valakivel chat-en és kiszaladok wc-re tényleg csak pár perc az egész, mire visszajövök vagy itt találom anyámat a gép előtt, vagy látom, hogy elolvasta a levelezésemet hiszen már nem villog, hogy új üzenetem érkezett.
Valaki érti, hogy miért csinálja ezt? Illetve hogyan tudnám erről leszoktatni?
Többször szóltam neki, hogy hagyja abba, mindig csak annyit mondd, hogy "jóvanna".
Hát ennyi idősen nem fog változni, sajnos.
Ahogy írták:kivonatokat, számlákat neten intézni, kp-t otthon nem nyűjtögetni, laptopot jelszavazni, utóbbit én is csináltam még otthon laktam, mert az én leveleimet is szerették olvasni.
Mai napig ha véletlenül kapok valami hivatalos levelet anyu címére, kibontva kapom meg.
Ha szólok érte, akkor szintén "jóvanna" meg "mér,titok?"
Szóval szerintem megváltoztatni nem tudod.
30/N
Anyám ugyanez (volt). Már régóta nem lakom otthon, de még 25 éves létemre is bontogatná a számlakivonataimat. Aztán azóta elektronikusan kérem vagy levelézi címnek a munkahelyemet adom meg.
Nézett is nagyon, mikor már egy ideje nem jött semmilyen levelem. :D
Sajnos, ezt lehet csinálni. Pénzt eldugni, elzárni, leveleket máshova kérni.
Én hiába beszéltem anyámmal, ez volt a válasza: "miért, mi van ebben, én szültelek".
Aggódik...feleslegesen.
Nálunk apám volt ilyen, felbontogatta a leveleimet, kutatott a cuccaim között, azt érte el, hogy rettentő paranoid lettem. Egyszer kamu levelet hagytam a cuccaim között, azt írtam bele kb. "Ha ezt olvasod, akkor szégyelld magad!!!" Egy ideig nem kutatott. Csak egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!