Lehetséges, hogy egy szülő csak azért szereti gyerekét, mert az övé?
Kérdező, te egészen agyament következtetést vontál le abból,
hogy pár kiskamasz hisztizik, vagy pár kiskamasz valóban rossz szülőt fogott ki.
Hogy a fenébe jutottál ilyesmire ezekből?
kérdező, szerintem nincsen összefüggésben a két dolog, amit írtál.
az természetes, hogy a szülők szeretik a gyerekeiket, és mindent megtesznek értük, ami tőlük telik (nyilván amit megtagadnak tőlük, azt is inkább nevelési szándékkal teszik.)
Az más kérdés, hogyha a gyerekek hisztiznek ezért vagy azért (drága ruha, cipő, telefon, stb.) Ezeket le kell tudnia szerelni egy szülőnek. De ettől még nem szereti kevésbé, hiszen vér a véréből, hús a húsából.
Nyilván vannak kivételek, akik rossz szülők, de az átlagos jó szülő az ilyen.
Én nem vagyok oda az idegen gyerekekért, nem utálom, nem szeretem őket, leginkább közömbösek.
Van amelyik egyenesen idegesítő.
Ez akkor sem volt másképp, amikor még nem volt saját gyerekem.
Szóval, én biztos, hogy azért szeretem a gyerekem, mert az enyém.
Sőt az unokámat is szeretem, (aki kiköpött nászasszonyom), mert a miénk.
A mi vérünk folyik benne, a mi génjeinket hordozza, összetartozunk.... és nem csak papírokon.
De ha egyszer majd lesz gyereked, rájössz, hogy ez milyen értelmetlen kérdés volt.
én értem, hogy mi a kérdés lényege! a válaszom a kérdésedre: nem feltétlenül!
vannak olyan szülők, akik tényleg csak a saját gyereküket szeretik. de tudok olyat is, akik felnevelték a saját gyereküket, utánna örökbe fogadtak gyerekeket, és őket is úgy nevelik, olyan szeretetben, mindha a sajátuk lenne... szóval igen, van ilyen is!
aki tényleg szereti a gyerekeket, az nem csak a saját gyerekét tudja szeretni, hanem egy idegen gyereket is!
Az én gyerekem teljesen más, mint én vagyok. Ahogy nő, ez egyre erősebben kiütközik és igen, vannak konfliktusaink.
Ha boltban lehetne gyereket venni, lehet, hogy olyat vennék, aki könnyebb eset. De! Nem véletlenül ő az én gyerekem! Imádni való és az összes ismerősünk nagyon szereti. A felnőttek sokkal jobban, mint a gyerektársai.
Én is tudok szeretni más gyerekeket, de nem feltétel nélküli az a szeretet.
Egy szülőnek el kell fogadni a gyerekét és feltétel nélkül szeretnie kell.
Talán ez a különbség a kétféle szeretet között, amit ìrsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!