Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Koliba szeretnék menni, de...

Koliba szeretnék menni, de anyáék hallani se akarnak róla. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ez már a 2. évem az egyetemen, most bejárós vagyok, de szeretném beadni várólistára a papírjaimat, mivel így félév közben, már csak így lehet. Most napi 3 órát utazgatok, de nem is ez a fő baj, hanem az elmúlt 1 hónapban történtek velem olyan dolgok, ami miatt úgy érzem minél hamarabb vmi változást szeretnék.

Anyáék szerint megőrültem, meg fogom bánni, gondoljam még át, stb.. nélkülük viszont nem tudom megpróbálni se , h bekerüljek koliba, mert kell mindenféle hivatalos fizetési papír, önkormányzati igazolás stb

Értem én, h nem akarják, h a "kicsi" lányuk elmenjen itthonról, de 21 éves vagyok már, mások már ilyenkor rég nincsenek otthon. Nem is a pénzzel van gond, mert gimi után 1 évet kihagytam, és végig dolgoztam, szóval nem szorulok rá, h ők fizessenek nekem bármit is, suli mellett meg dolgozni is el tudnék menni, ha nem az utazás tenné ki az időm nagy részét.

Ha a helyükben lennétek, akk titeket milyen érvekkel lehetne meggyőzni?

2016. okt. 6. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Add be a kérelmet, otthon pedig jegeld a témát. Semmilyen igazolás vagy hasonló nem kell (max. ha valamilyen fizetési mentességet szeretnél). Aztán ha felvesznek, még mindig ráérsz végighallgatni, ahogy telesírják a füledet.

Valószínűleg féltenek, de könyörgöm, 21 évesen miért ne lehetnél kolis???

2016. okt. 6. 20:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Arra nyugodtan hivatkozhatsz, hogy a sok utazás miatt nem tudsz megfelelően tanulni és elfáradsz. Kecsegtesd meg, hogy próbaidőre és ha nem válik be a kollégiumi élet, akkor visszaköltözöl.
2016. okt. 6. 20:54
 3/10 A kérdező kommentje:
csatolni kell ezeket a dokumentumokat a felvételi kérelemhez, mert ez alapján számolják ki az 1 főre jutó havi nettó jövedelmet, meg a tesóról is kell mindenféle papír
2016. okt. 6. 21:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Amikor én adtam be kolis kérelmet, csak akkor kellett hozzá papírokat csatolni, ha támogatást szerettél volna kérni hozzá. Nem lehet, hogy nálatok is így van?
2016. okt. 6. 22:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Amíg szülők nincsenek otthon, szépen előkeríted a papírokat, elmész lefénymásolni őket és ennyi. A tudtuk nélkül is beadhatod a kérelmet.
2016. okt. 6. 23:28
 6/10 anonim ***** válasza:
ha azt mondják, hogy "meg fogod bánni", akkor látszólag nem akadályoznak meg benne, csak nem akarják. Mi a kérdés akkor?
2016. okt. 6. 23:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Szulok berpapirjai kellenek hozza, azt meg honnan szerezzen?

Kerdezo, lehet jobban jarnal ha albiba mennel, ott nincs varolista, gyakorlatilag amint talalsz egyet, mehetsz is.

2016. okt. 7. 03:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Nyilván nem kötelező hozzá semmilyen papír a szülőktől. Ez nem általános. Vicces is lenne, ha esetleg egy 50 éves egyetemistától kérnének. Ugyanis ez is lehetséges.
2016. okt. 7. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:

mivel kollégiumot általában rászorulóbbaknak adják ki, ezért ahol kevés a fekvőhely, kiszokták kérni az egy háztartásban élők jövedelem igazolását, ill. a lakóhely és iskola közötti távolság is beleszámít.

Szóval, kell "papír a szülőktől".

2016. okt. 7. 19:02
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Koleszos vagyok, és higgyétek el, konkrétan egy fűzősmappányi papírt kell beadni, szóval a "csináld meg a hátuk mögött" nem megoldás.

A legtöbb viszont van otthon, önkormányzatit te is kikérheted, kistesódat rádumálod, hogy kérjem neked iskolalátogatásit, és ha kell valami, ami nincs, akkor a már meglévő, félig kitöltött várólistás kérelemmel a gépeteken nyugodtan közölheted a szüleiddel, hogy így vagy úgy, de be fogsz jutni koliba akkor is ha a fejük tetejére állnak, és üvegszilánkkal kapargatják a hátsójukat.

Nálam legalább is így volt, mert a "szépen, kedvesen megbeszéljük" mindig azt takarta, hogy ők szépen kedvesen elmagyarázták, miért lesz az, amit ők mondtak. Aztán betelt a pohár, és én nem olyan szépen, és nem olyan kedvesen közöltem velük, hogy márpedig mostantól az én életemmel én rendelkezem. Néha csak ez hoz eredményt :(

2016. okt. 8. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!