Koliba szeretnék menni, de anyáék hallani se akarnak róla. Mit tegyek?
Ez már a 2. évem az egyetemen, most bejárós vagyok, de szeretném beadni várólistára a papírjaimat, mivel így félév közben, már csak így lehet. Most napi 3 órát utazgatok, de nem is ez a fő baj, hanem az elmúlt 1 hónapban történtek velem olyan dolgok, ami miatt úgy érzem minél hamarabb vmi változást szeretnék.
Anyáék szerint megőrültem, meg fogom bánni, gondoljam még át, stb.. nélkülük viszont nem tudom megpróbálni se , h bekerüljek koliba, mert kell mindenféle hivatalos fizetési papír, önkormányzati igazolás stb
Értem én, h nem akarják, h a "kicsi" lányuk elmenjen itthonról, de 21 éves vagyok már, mások már ilyenkor rég nincsenek otthon. Nem is a pénzzel van gond, mert gimi után 1 évet kihagytam, és végig dolgoztam, szóval nem szorulok rá, h ők fizessenek nekem bármit is, suli mellett meg dolgozni is el tudnék menni, ha nem az utazás tenné ki az időm nagy részét.
Ha a helyükben lennétek, akk titeket milyen érvekkel lehetne meggyőzni?
Add be a kérelmet, otthon pedig jegeld a témát. Semmilyen igazolás vagy hasonló nem kell (max. ha valamilyen fizetési mentességet szeretnél). Aztán ha felvesznek, még mindig ráérsz végighallgatni, ahogy telesírják a füledet.
Valószínűleg féltenek, de könyörgöm, 21 évesen miért ne lehetnél kolis???
Szulok berpapirjai kellenek hozza, azt meg honnan szerezzen?
Kerdezo, lehet jobban jarnal ha albiba mennel, ott nincs varolista, gyakorlatilag amint talalsz egyet, mehetsz is.
mivel kollégiumot általában rászorulóbbaknak adják ki, ezért ahol kevés a fekvőhely, kiszokták kérni az egy háztartásban élők jövedelem igazolását, ill. a lakóhely és iskola közötti távolság is beleszámít.
Szóval, kell "papír a szülőktől".
Koleszos vagyok, és higgyétek el, konkrétan egy fűzősmappányi papírt kell beadni, szóval a "csináld meg a hátuk mögött" nem megoldás.
A legtöbb viszont van otthon, önkormányzatit te is kikérheted, kistesódat rádumálod, hogy kérjem neked iskolalátogatásit, és ha kell valami, ami nincs, akkor a már meglévő, félig kitöltött várólistás kérelemmel a gépeteken nyugodtan közölheted a szüleiddel, hogy így vagy úgy, de be fogsz jutni koliba akkor is ha a fejük tetejére állnak, és üvegszilánkkal kapargatják a hátsójukat.
Nálam legalább is így volt, mert a "szépen, kedvesen megbeszéljük" mindig azt takarta, hogy ők szépen kedvesen elmagyarázták, miért lesz az, amit ők mondtak. Aztán betelt a pohár, és én nem olyan szépen, és nem olyan kedvesen közöltem velük, hogy márpedig mostantól az én életemmel én rendelkezem. Néha csak ez hoz eredményt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!