Hogy mondjam meg a családomnak hogy abba szeretném hagyni az egyetemet?
18 éves vagyok, idén kezdtem az egyetemet.
Így az első hét után teljesen biztos vagyok benne hogy nem menne nekem, elvégezni az egyetemet nem vagyok képes. Ha mégis, elhelyezkedni is nehezen tudnák, egyáltalán nincs tehetségem ehhez a szakmához. Mikor gyakorlaton egy feladatot kapunk mindenki egyből veszi a számológépet, érti a feladatot, én meg ülök és bámulom a táblát/ablakot. Nem értek semmit. Ráadásul borzalmasan lassan értem emg a komplikált dolgokat (általánosságban, nem az anyagot), és "lassan kapcsolok". Általában érzem ha rossz helyen vagyok/kilógok a sorból. És én biza kilógok. Biztos vagyok abban hogy minden egyes az egyetemen etöltött napom időpocsékolás. Még ha otthon ülök az is többet ér, tanulhatnák kresszvizsgára vagy fejleszthetném az angolomat, stb. Szeptemberre meg talán találnák egy OKJ-s képzést, egy szakmát ami menne/tetszik. Egy évet vesztenék összesen, pénzt nem, mert ingyenesre vettek fel.
Nem tudom hogy ezt hogy adjam elő itthon. Főleg hogy a családban majdnem mindenki diplomás. Eddig csak anyukám tud a terveimről, de nem hajlandő megtárgyalni más lehetőségeket. Mindenképp diplomám kell hogy legyen. Ha nem itt akkor más szakon.
Ezt az évet már csináld végig. Nyáron -ha már addig kisütötted, milyen szakmát szeretnél OKJ-n képzésen tanulni- menj el a vágyott szakma közelébe dolgozni. Robotold végig a nyarat és szeptemberre el tudod dönteni, mit szeretnél.
Most csak álmodozol, ábrándozol. Azt hiszed, hogy az oKJ-s szzakmában könnyű lesz dolgozni???
* nehezen tudnák
* tanulhatnák kresszvizsgára vagy fejleszthetném az angolomat, stb.
Vagy pl.nekiugorhatnál még egyszer az általános iskola nyelvtanának!
Ragozás,ez-az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!