Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a családomnak...

Hogy mondjam meg a családomnak hogy abba szeretném hagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, idén kezdtem az egyetemet.

Így az első hét után teljesen biztos vagyok benne hogy nem menne nekem, elvégezni az egyetemet nem vagyok képes. Ha mégis, elhelyezkedni is nehezen tudnák, egyáltalán nincs tehetségem ehhez a szakmához. Mikor gyakorlaton egy feladatot kapunk mindenki egyből veszi a számológépet, érti a feladatot, én meg ülök és bámulom a táblát/ablakot. Nem értek semmit. Ráadásul borzalmasan lassan értem emg a komplikált dolgokat (általánosságban, nem az anyagot), és "lassan kapcsolok". Általában érzem ha rossz helyen vagyok/kilógok a sorból. És én biza kilógok. Biztos vagyok abban hogy minden egyes az egyetemen etöltött napom időpocsékolás. Még ha otthon ülök az is többet ér, tanulhatnák kresszvizsgára vagy fejleszthetném az angolomat, stb. Szeptemberre meg talán találnák egy OKJ-s képzést, egy szakmát ami menne/tetszik. Egy évet vesztenék összesen, pénzt nem, mert ingyenesre vettek fel.

Nem tudom hogy ezt hogy adjam elő itthon. Főleg hogy a családban majdnem mindenki diplomás. Eddig csak anyukám tud a terveimről, de nem hajlandő megtárgyalni más lehetőségeket. Mindenképp diplomám kell hogy legyen. Ha nem itt akkor más szakon.

2016. okt. 3. 21:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
*első hónap után
2016. okt. 3. 21:44
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
szerintem tul hamar feladtad. eleve minek jelentkeztel oda, ha ennyire nem megy. ....?
2016. okt. 3. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
Nem az a baj, hogy olyan szakot választottál, mi nem tetszik, én kettőt hagytam ott, majd a harmadikat végeztem el, mert az tetszett. Hanem, hogy te helyből kijelented, hogy Neked nem megy az egyetem, pedig biztos van, ami érdekel. Azt sem tudod, mi érdekel, OKJ-t is csak azért végeznél (vagy kezdenél...), hogy valami legyen. Ahhoz, hogy a szüleid komolyan vegyenek, fel kell nőni!
2016. okt. 3. 21:56
 4/14 A kérdező kommentje:

Hmmm de még ha az OKJ-t el is végzem még akkot is csak 20-21 éves leszek, addigra talán eldöntöm hogy mit akarok.

Te mit tanulsz/tanultál? Eltudtál vele helyezkedni (ha már elvégezted)?

2016. okt. 3. 22:07
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
szerintem is nagyon hamar feladtad. Az első év nagyon nehéz, mert nagy a váltás a középiskola után... mi ez a szak? lehetne később olyan felé orientálódni, ami érdekel? mi szeretnél lenni? mi szerettél volna lenni 5 éves korodban?
2016. okt. 3. 22:08
 6/14 A kérdező kommentje:

ma 21:56

Szülői nyomás miatt jelentkeztem -.-

Amikor felvettek akkor se nagyon akartam menni. Csak nem tudtam még hogy mit tanuljak, gondoltam megoróbálom, úgyis ingyenes. Ééés most itt vagyok.

2016. okt. 3. 22:09
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
A legnagyobb hiba, hogy azután akarod eldönteni, mi érdekel, miután elvégzel valamit, mert az elvesztegetett idő, amit sose kapsz vissza, ráadásul ha nem érdekel, akkor lehet, hogy el sem végzed, mert nem lesz motiváció. Nem fontos, mit végeztem, de ami érdekes a történetben, hogy két könnyebb szakot hagytam ott, mégis elvégeztem a nehezebbet, mert érdekelt.
2016. okt. 3. 22:19
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Sokan mondják, hogy ne add fel. Én ezzel szemben azt mondom, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Az én elveim szerint a 3 legfontosabb erény az egyenesség, a következetesség, és az, hogy az ember legalább hozzávetőleg tisztában legyen a korlátaival.

Na, ebből a háromból rakd össze! Vigyázz, mert a legrosszabb az, amikor az idő megy, közben meg nem történik semmi.

2016. okt. 3. 22:25
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

Egyrészt az első félév általában sokaknak bukó, másrészt élj a lehetőséggel, hogy csak annyit várnak el, hogy diplomád legyen - és azt tanulhatsz, amit csak akarsz. Ez a képzés csak három éves, kivéve ha osztatlanra mész, nem kell öt éveg kigürcölj.

Tök jó hogy határozott vagy, de mi van ha ott is ezt fogod érezni?

2016. okt. 3. 22:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

szerintem legalább a fél évet vidd végig. max második fél évre már ne iratkozz be, hanem menj passzívra vagy iratkozz ki.

és nézd meg a későbbi féléves órákat. nincs semmi, ami érdekelne?

az első félév/év annyira nem izgalmas, inkább alapozó tárgyak vannak. később több érdekes dolog van szerintem.

de ha úgy érzed,hogy egyáltalán nem illik hozzád ez a szak, akkor gondolkozz,hogy mi az amit szeretnél csinálni? amíg nincs semmi ötleted,addig dolgozz szerintem. akár külföldön is. sokan dolgoznak 1-2 évet külföldön, mire rájönnek,hogy mit szeretnének csinálni. + addigra legalább keresel egy kicsit,komolyodsz stb..

csak úgy ne kezdj el okjt sem, hogy nem érdekel.

azt amúgy szerintem használd ki,hogy a szüleid támogatnának a diplomában.nagyon sok fiatal semmilyen segítséget nem kap, úgy kell megküzdenie,hogy munka mellett lediplomázzon. téged támogatnának, ez nagy dolog. én kihasználnám a helyedben.

2016. okt. 4. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!