Mik a lehetőségeim, ha el akarok menni?
18 éves vagyok, de még lenne egy évem a suliból. Úgy terveztem addig még valahogy kibírom itthon, de rájöttem hogy nem fog menni. Idén decemberben töltöm a 18at és utána szeretnék elköltözni itthonról. Addig megpróbálok dolgozni a suli mellett, hogy ne a nulláról kezdjem.
Egyetemre szeretnék menni, kitűnő tanuló vagyok, és muszáj így folytatnom ahhoz hogy egyetemre meglegyenek a pontok. Ha itthon maradok nem tudok tanulni, ha pedig dolgozni kezdek, félek ez fog hátráltatni. Ilyenkor mit lehet tenni, kihez lehet fordulni? Aki hasonló cipőben járt/ jár és megmerte tenni ezt a lépést mit csinált, hogyan oldotta meg?
szeretném megoldani a helyzetem, és ha már dolgozok nem cipőre költeném, hanem ha minimálisan is de magamat szeretném belőle eltartani
szörnyen félek, kilátástalannak látom és nem tudom hogy lesz, de nincs más választásom, ultimátumot kaptam tőlük, és talán nem is fog rosszat tenni a változás, ha kilépek ebből a légkörből ami lassan felemészt minket...olyat is hallottam már hogy ezután néhány embernek jobb lett a viszonya a szüleivel, hát ebben reménykedem én is
Átmész estire és melózol. így nem kell bejárnod órákra, ezzel is csomó időt spórolsz. És meló mellett tanulsz. Nagyon kemény, de nincsen más. Diákhitel egy jó megoldás, de azt asszem csak egyetemen lehet igényelni, odáig kell valahogy kihúzni. Meg am ha jól tanulsz egyetemen, ösztöndíjat is kapsz. A kolik meg elég olcsók. Meg lehet ezt oldani, csak sajnos bele kell fektetni energiát. Decemberig meg melózol,abból simán kijön egy kisebb összeg a kaucióra.
Én is ezt az utat járom és haladok szépen lassan:)
Ne ezt el sem tudom képzelni, hogy odaállítok a nagynénémhez, hogy pénz kéne. Akármilyen jó a viszony, azt mondaná, hogy "szivem, kérj anyádtól, nekem a saját gyerekemet kell támogatnom".
Max gazdag családokban játszható ez meg, de ott meg az eredeti probléma sem merülne fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!