Normális, hogy a szüleim mindig arra biztatnak, hogy jól házasodjak?
Ezt én is gyakran hallottam, nem csak szülőtől de idegenektől is, például munkatársaktól. Ez a nézet azért alakulhatott ki mert alkalmazottként vagy vállalkozás elkezdésével lassú és bizonytalan egy megfelelő karrier elérése, ráadásul "látástól mikulásig" lehet robotolni.
Igaz hogy egy diplomás fizetés már jónak számít, de az is fontos hogy a leendő apa/anya ne a munkájával házasodjon össze hanem legyen ideje a házaséletre és gyerekeire is.
Én magam próbáltam számomra megfelelő karriert elérni, ami fogjuk rá hogy sikerült is, de visszagondolva azt mondom hogy teljesen igaza van szüleidnek és akik azt mondják hogy jól házasodj. Mert nem mindegy az hogy fiatalon a tanulással és munkájával/üzletével van-e elfoglalva valaki, vagy a szerelmével és családjával és magánéletével. Persze mindenki szabadon dönt, lehet tanulni is majd dolgozni/vállalkozást építeni, de az egész karrier építés egy parabola vagy exponenciális görbéhez
hasonlítható, amikor a nulláról indulva először a vízszintes tengelyhez simulva csak telik az idő. Majd egy hosszabb idő után érzi az ember azt hogy na a karrier beindult.
48/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!