Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem veszik észre, hogy...

Miért nem veszik észre, hogy rossz amit csinálnak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem az én dolgom. Tudom, hogy nem nekem kéne vele foglalkoznom. De most már szerintem eléggé tarthatatlan ez a helyzet.

A húgom (16) - nem tudom szebben kifejezni - nem normális. Folyamatosan mindenért hisztizik, mindent követel, de amúgy semmit nem tesz semmiért. Most már nem lakom otthon, mert egy másik városba mentem egyetemre, de előtte is folyton ez ment és még most is ez van. Valamint van egy öcsénk (13) és őt is folyamatosan szekálja, hogy mennyire buta (ami egyáltalán nem igaz), igénytelen és nem lehet vele beszélgetni semmiről. Nemrég speciel megvolt a legnagyobb problémája, hogy már olyan régóta szeretne egy új mobilt. Anyáék próbáltak vele beszélni, hogy a régit is csak 1,5 éve kapta, minek kell nekik új, de akkor is kihisztizte magának. Már az sem tetszett számomra, de rájuk hagytam. Viszont tegnap bejelentette, hogy van egy barátja már legalább fél éve, csak nem mutatta be nekik, mert feleslegesnek érezte. Most pedig idehozott valami agyonpiercingezett fazont úgy beállítva, hogy ő a barátja. Nem ismerem, soha nem beszéltem vele, nem alkotok róla véleményt, de szüleim mondták, hogy számukra nagyon nem szimpatikus és szerintük csak szimplán kihasználja a húgomat, csak nem merik neki elmondani a véleményüket, nehogy megbántsák.

Sokszor van hogy ezzel a barátjával meg néhány barátnőjével késő estig haza sem jönnek, a mobilját sem veszi fel ilyenkor.

A jegyeivel sem nagyon foglalkozik, tavaly meg is bukott, de szüleim még csak le sem cs*szték miatta, el sem mondták neki, hogy miért fontos neki erre koncentrálnia.

Valamint engem azzal szokott szekálni, hogy lányosan nézek ki (vállig érő hajam van) és hogy egy normális fiú nem hord ilyen hajat.

Meglátásom szerint az a legnagyobb probléma, hogy mindent megengedtek neki, soha sem szóltak neki semmiért, mindent megtettek neki szó nélkül. Most meg csodálkoznak, ha így viselkedik. Bár engem már annyira nem érint a probléma, de hétvégente hazamegyek és akkor szembesülök újra meg újra ugyanazzal a dologgal.

Végső soron én is szeretnél beleszólni ebbe, mert mindenki tönkre fog menni és ezt nem szeretném hagyni. Csak annyira kilátástalan ez az egész..

19/F

2016. szept. 22. 09:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem kilátástalan, és a bátyja vagy, nem egy kvázi idegen. Ültesd le,és próbáld kideríteni, miért! csinálja ezeket. A lánysága meg a középső testvérsége nem ok, valami baja biztosan van, amit ezzel kompenzál.

Egyébként ha az én húgom szólta volna le a külsőmet, szerintem elküldöm a halálba, vagy behúzok neki egyet. :)

2016. szept. 22. 09:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy alapból ilyen a természete? Az én családom is tele van kiállhatatlan emberekkel, pedig felnőttek. Ehhez a rossz nevelés is hozzájárult persze, de szerintem alapból ilyenek. Nem tartják tiszteletben a másik tulajdonát, személyiségét, semmit, közben azt hiszik, nekik mindent szabad, és hogy ők a legokosabbak.
2016. szept. 22. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!