Léteznek rossz szülők?
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert ha mindenki tudja, hogy sok van, akkor a gyerekeknek miért kell várni 20, 25 vagy több évet, hogy végre elhiggyék neki, hogy otthon lelkileg kb megnyomorították?
Mert ott állok 25 évesen és még mindig azt mondogatják, hogy csak fiatal vagyok még ahhoz, hogy megértsem őket. :)
Srácok, nem akarok senkit se lehangolni, de mindenki olyan lesz mint amilyennek a szüleit gondolja, hogy milyenek. Ha ti haragszotok a szüleitekre, haragudni fogtok magatokra is, mindenre amik ti vagytok. Amennyire és amit utáltok a szüleitekben, pontosan azok vannak bennetek is. Bár ezeket képtelenek vagytok belátni, mert képtelenek vagytok feldolgozni, hogy ti is úgy funkcionáljatok mint ők. Így ezek mélyen el vannak raktározódva a tudatalattiba, és akkor fognak előjönni mindig, amikor nagyobb kihívás, feszültség, döntés, felelősség, egyszóval nyomás alatt lesztek.. Lehet ledurrogni engem, de amíg nem tudjátok elfogadni őket, és csak mutogatni tudtok rájuk, addig ne várjatok semmi jót az élettől:)
Ja és nem kívülállóként írom ezt, engem is kutyába se vettek, tudom milyen az amikor az akire példaként tekintesz izomerőből rádver 1-et:D De én rájöttem, hogy ők is csak betegek(lelkileg), és nem nekem akartak rosszat, ők is csak rossz neveltetésből adódóan kapták amit nekem is továbbadtak, mert ezt látták példának, és nem mertek kilépni. Azóta szeretem őket, és elfogadom, hogy ők olyanok amilyenek, elfogadtam, hogy én is milyen vérből vagyok, de túl tudtam tenni magam rajta.:D Ilyen egyszerű a dolog, tudom, hogy én nem úgy fogok viselkedni ahogy ők:D Ki tudtam szakadni ebből a körből.:D
Kérdésre a válaszom, tökéletes szülő nem létezik, de szerintem rossz szülő sem. Szerintem nincs olyan szülő, aki azért vállalna el egy gyereket tervszerűen, hogy az életét tönkretegye. Csak azt adják tovább amit kaptak ők is. Szeretetből b*sznak arcon, azt akarják, hogy edzett legyél az élet nehézségeivel szemben, jobban fogod gyűrni a pofonokat.(csak egy gondolatmenet"ha már a villát is leejted, hát hogy fogsz a telefonodra vigyázni"-> jobban figyelsz a dolgaidra) Az se jobb akinek mindent a segge alá pakolnak, meg mindent elnéznek neki és ha jön egy nagyobb kihívás öngyilkos lesz, mert összeroppan a nyomás alatt, mert hogy ő nem ezt szokta meg.. Ettől függetlenül én egyik oldalt sem támogatom, én fogok nehézségeket állítani a gyerekem elé, de mindent meg is beszélek vele. Kell az aranyközépút.
Minden rosszban van valami jó.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!