Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek beleszólhat anya...

Szerintetek beleszólhat anya abba hogy költözni szeretnék?

Figyelt kérdés
Van egy párom és szeretnék összeköltözni. Én lány 20 vagyok párom 35. De anya nem egyezik bele. De szerintem már nem vagyok kicsi hogy beleszóljón az életembe. Vagy ezt én gondolom rosszul?? Meg zsarol hogy ha elköltözöm nem mehetek már soha vissza. Csak egy a gond az a saját lakásom. Mert én örököltem a mamáéktól. Igy nem tilthat ki a házból ugye??
2016. szept. 14. 10:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

9-es. 15 év szerintem nem olyan sok. Meg nem is a korkülönbség miatt írtam ki a kérdésem. És nem vagyok kiscsaj. Ha tudnád mi mindenen vagyok túl már az életben. De tudom hogy soknak nehéz az élet ezért nem is szoktam soha panaszkodni.

Többieknek nagyon szépen köszönöm a válaszokat

2016. szept. 14. 11:03
 12/20 anonim ***** válasza:
99%

Te tartod el az anyádat? Akkor ez a baja! Mostantól nem oda viszed a keresetedet, hanem a saját háztartásodba!

Ha ő ennyire ellenséges (nem értem, mit várt, hogy élete végéig vele élsz és eltartod őt), akkor higgadtan közölni kell vele, hogy az a Te házad, amiben lakik, és kizárólag a te döntésed, hogy mikor ,mész oda vissza, ellenben ha sokat pattog, akkor ő lesz az , aki távozik, mert egyelőre csak köszönhet neked, hogy nem albérlőnek akarod kiadni, hanem hagyod, hogy ő használja.

2016. szept. 14. 11:09
 13/20 anonim ***** válasza:
23%
15 év most még lehet, hogy nem tűnik soknak, de ,később megbánod. Még a 10 is elég sok. Nagyon fiatal vagy még, hiába mentél sok mindenen keresztül.
2016. szept. 14. 11:18
 14/20 anonim ***** válasza:
98%
Hát igen. Ez annyira tipikus! Anyukád félti az aranytojást tojó tyúkocskát! Szánalmas! Költözz el nyugodtan. Anyudnak meg szólj, hogy keressen munkát, és ha így áll a dolog, hogy nem mehetsz oda, akkor legyen. De vágj vissza neki, hogy ezentúl meg ő se keressen téged, továbbá, ha megtudod, hogy elhanyagolja a házat, vagy esetleg nem fizeti a rezsit, akkor számítson rá, te nem fogsz veszekedni, vagy pereskedni, egyszerűen eladod az ingatlant, a pénzt meg bankba teszed, hogy ne tudjon élősködni rajta. Mondd el neki, hogy lehet ezt a dolgot békésen is kezelni, de lehet a fent leírt módszerrel is. Nehogy elhiggye már, hogy zsarolhat téged, hidd el ha a saját módszerével vágsz vissza, majd elnyúlik a feje. Főleg, ha ezt a legnagyobb higgadsággal és határozottan előadod neki. Pont.
2016. szept. 14. 11:18
 15/20 anonim ***** válasza:
13%

Jogilag nem tilthatja meg, hogy elköltözz, hisz felnőtt ember vagy. Nyilván nem ismerem a fickót, de anyukádat is meg lehet érteni, mert ekkora korkülönbség gyakran szül problémákat és ritkán működik hosszú távon. Én 33 vagyok, de már nem kezdenék egy 20 éves nővel, sőt 25 alattival, mert teljesen más az elképzelése az embernek.

Neked kell eldöntened a dolgot. Anyukád ki nem tilthat, de mérlegelj pár dolgot: pl mióta ismered a fickót? mit akarsz tőle hosszú távon? és ő tőled? Anyukád nem csak félt téged? Fogsz-e neki segíteni későbbiekben? Milyen a viszonyod anyukáddal? stb...

2016. szept. 14. 12:28
 16/20 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem itt most nem arról van szó, hogy a kérdező mit akar egy 145 évvel idősebb pasastól. Össze akarnak költözni, együtt vannak, szeretnének a kapcsolatukban tovább lépni. Anyuka meg ennek úgy akarja elejét venni, hogy olyan dolgokkal fenyegetőzik, amihez az égvilágon semmi joga, ráadásul mint utóbb kiderült: a házhoz semmi köze, és a lánya tartja el. Elképzelhető, hogy nem örül a választottjának, de a körülmények ismeretében annak még kevésbé, hogy nem lesz aki továbbra is eltartja. Ez csak gusztustalanná teszi az egészet. Semmit nem tehet ellened, kérdező, sőt, Te vagy hatalmi pozícióban: ha elhanyagolja a házat, ha tovább pattog fel lehet neki ajánlani, hogy menjen akkor a sajátjába vagy albérletbe, oda tényleg nem kell beengednie, neked meg legalább lesz egy kis bevételed abból, hogy kiadod a házat olyannak, aki nem kötekedik, hanem fizet neked.
2016. szept. 14. 12:40
 17/20 anonim ***** válasza:
5%
Engem azért érdekel, hogy miért te tartod el anyádat? Mármint állítólag, mert hát messziről jött ember azt mond amit akar.
2016. szept. 14. 13:34
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

10:44

"Megint egy apakomplexusos kiscsaj"

Hú de beteges hozzáállás!

Ha megtalálta az igazit, akkor ne neked és a hozzád hasonlóan maradiaknak kelljen már megfelelnie!!

2016. szept. 14. 13:58
 19/20 anonim ***** válasza:
90%

Életkorod alapján felnőttnek számítasz jogilag, így nem korlátozhat abban, hogy elköltözz otthonról. Az, hogy ezt érzelmileg hogy viseli, vagy hogyan dolgozza fel viszont téged érint.

Ha a ház a te neveden van, akkor szintén nem korlátozhat abban, hogy visszaköltözhess jogilag, ha a kapcsolatod nem úgy alakul, ahogy tervezted.

Mint ahogyan írod te tartod őt el, feltehetően az a baja, hogy pénzforrás nélkül marad. Neked kell döntened, hogy mi a fontosabb, illetve melyik kapcsolatod őszinte, stabil. Te és anyukád, vagy a barátod és te.

2016. szept. 14. 17:22
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Ja, hogy az nem lényeg, hogy miért ő tartja el az anyját, lényeg, hogy lehessen valakit szapulni, akinek még árva sincs és azt állta, amit akar? Micsoda bölcs társaság.
2016. szept. 14. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!