Megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy ott aludjon nálatok a barátja? (2 éve vannak együtt)
Őszintén, csak az első pár választ olvastam el, és le vagyok döbbenve. 17éves lány vagyok, 4hónapja vagyunk együtt a barátommal, és még szűz vagyok, csak hogy tisztázzuk. Az én szüleim sem állnak pozitívan ehhez a kérdéshez, de nálunk meg van engedve az együttalvás, ugyanis véleményem szerint nincs értelme tiltani. Elsősorban az együttalvás nem föltétlen a szexről szól, másodsorban azt nem csak akkor lehet csinálni, amikor éjjel 1-2 után alszanak a szülők. Jópárszor már mi is aludtunk együtt és mèg nem volt közünk ilyesmihez. Csak simán szeretjük átölelni egymást, és szeretünk egymás mellett ébredni. Namármost megcáfolnám azt az érvet, hogy ne a szülők előtt csinálják. Na és akkor kérdem én, hogy a szülők mindig kivárták azt a pillanatot, amíg a gyermek nem lesz otthon?! Az a helyzet,(ha már belementünk ebbe, pedig nem ezen van a lényeg) hogy bármennyire is nehéz elfogadni, a szex egy teljesen természetes dolog. Igen, vannak veszélyei, mint mindennek, de egy 16-17 éves lányt már nem igazán lehet vitrinbe tenni, hogy nehogy történjen vele valami baj. Ennyi idősen már kellene rendelkezzen kellő felelősségérzettel ahhoz, hogy tudja, mit-mikor-miért-hogyan. S a szülő meg a tiltások helyett, leülhetne vele beszélgetni.
De! A végét mostmár azzal zárnám, hogy az együttalvás akkorsem a szexről szól!
#74 :D
köszönöm, feldobtad az estémet.:-)
Ha két éve együtt vannak, akkor már eléggé megismerhették a srácot a szülők (elnézést, ha volt már ez, nem olvastam a kommenteket, csak az utolsót.:D) Remélhetőleg elbeszélgettek már a lányukkal a nemi élet velejáróiról, a védekezés fontosságáról stb. Úgyhogy részemről nem lenne akadálya a helyükben.
Csak jogokat hallok
Mi van a tinik kotelessegevel ?
Minden jar mindent lehet
Nem vigyazok a gyerekemre mindent engedek neki kb ua mint nyitvahagyom az ajtot ugyis betornek ha akarnak
# 68-as hozzászólónak címezve:
Igen, vannak ilyenek, akiknek nem ez az elsődleges. Mert mondjuk el tud beszélgetni a barátjával, és tudnak más programot is tervezni maguknak, hormonok ide vagy oda, nem az a fő attrakció, hogy akkor szexelünk minden délután/este/meg amikor van rá lehetőség... A barátommal 8 évig voltunk együtt, 15-16 évesek voltunk, mikor járni kezdtünk, és az első 3 évben úgy voltunk együtt, napi szinten, hogy simogatásokon kívül konkrét szex nem történt egyszer sem. Mert fel bírtuk fogni, hogy a mi korunkban ennek még rohadtul nincs itt az ideje, mert mi lesz, ha bármi félresikerül, aztán gyerekünk lesz, ennyi idősen nem tudunk róla gondoskodni, úgy, hogy még mindketten iskolába jártunk. Én meg biztos nem vártam volna el a szüleimtől, hogy ők neveljék az én besikerült gyerekemet. Mert igenis nevelés kérdése is, mi így lettünk nevelve, hogy tiniként is felelősségteljesek legyünk, és ne az legyen, hogy "sz*runk bele mindenbe, majd anyámék elrendezik a következményét, mi meg csak csináljuk nyugodtan, orrba-szájba"...
Másrészt meg tudtunk más programot szervezni magunknak, nem voltunk rászorulva a kefélésre... -.- (Most vagyok 25, úgyhogy ez nem az előző évezredben vagy évszázadban történt...)
Úgyhogy igen, vannak ilyen fiatalok is, csak sajnos baromi kevés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!