Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hármasikrek esetén van e...

Hármasikrek esetén van e lehetőség, hogy mindkét szülő otthon maradjon gyesen?

Figyelt kérdés

2016. szept. 12. 16:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
A gyes mindenkinek ugyanannyi. Ikreknel volt anno úgy, hogy kettő járt a két gyerekre. Jo ideje már a sima testvérének is így van, annyi gyes, ahány 3 év alatti, úgyhogy semmivel nem jár nekik több. Annyi az egyetlen kedvezmény, hogy iskolás korukig maradhat vele gyesen a szülő.
2016. szept. 12. 17:55
 12/26 anonim ***** válasza:
83%
A kedves lepontozo nyugodtan elarulhatja, hogy mi volt a probléma a valaszommal, lévén ma Magyarországon ez a helyzet. Jó ideje gyerekenkent jár a gyerek -csed és gyed is amugy-, a gyes összege mindenkinek azonos, lévén egy alanyi jogon járó segelyrol van szó és az ikrekkel az iskolakezdesig maradhat gyesen a én a szülő.
2016. szept. 12. 20:37
 13/26 anonim ***** válasza:
78%

"Azért nem igazságos, mert akinek pl. van 3 még pelenkás gyereke, az sem kap mind a 3-ra."

De gondolom, neked nem úgy lett 3 gyereked, hogy egyet akartál és a kórházban hozzácsaptak még kettőt bónuszként, hanem elvileg volt lehetőséged átgondolni, el tudod-e őket tartani (legfeljebb nem tetted meg). A hármasikres szülőnek nem volt választási lehetősége, egy gyereket vállalt volna és három lett.

2016. szept. 12. 22:46
 14/26 anonim ***** válasza:
69%
Egyébként aki itt huhog, hogy "gyesből nem fognak megélni", az minden egyes hónapban fillérre kimaxolja a fizetését? Csak én gondolom úgy, hogy nem a gyesből kell megélni, gyereket akkor vállaljon az ember, ha van némi megtakarítása váratlan esetekre?
2016. szept. 12. 22:47
 15/26 anonim ***** válasza:
35%
22.46 Itt szó nem volt arról, hogy ki hogy tudja eltartani- mellesleg semmi közöd ahhoz, hogy én el tudom-e tartani, főleg, hogy nincs 3 gyerekem... én az egyik gyerek vagyok..... Itt az igazságosságról volt szó, hál istennek sosem szorultunk rá a gyesre, rám pl. nem is kértek.
2016. szept. 12. 23:28
 16/26 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó vagyok, bocs a stílusért, csak hirtelen felkaptam a vizet. Mindig felhúzom magam, mikor ez az el tudod-e tartani dolog felmerül, mert régen rossz, ha valaki a gyesre számít ez ügyben. Ha a gyesen múlt volna az én eltartásom, meg a saját gyerekeimé is, azt hiszem nagy dolgokat nem biztosítottunk volna belőle.
2016. szept. 12. 23:35
 17/26 anonim ***** válasza:
82%
15-ös: Hát ha kiírsz valamit nyilvánosan, arra reagálni fognak. Amihez nincs közöm, azt ne emlegesd egy nyilvános fórumon. És igenis akinek váratlanul lett 3 gyereke, annak kevesebb döntése volt abban, mennyit vállal, mint aki egymás után szült 3-at, ezért kell jobban segíteni.
2016. szept. 12. 23:38
 18/26 anonim ***** válasza:
56%

15-ös vagyok: Nem az a baj, ha reagálsz, csak ne láss bele olyat, ami nem volt benne.

Volt ott egy 16-os is :-)

2016. szept. 13. 00:42
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
En írtam, hogy gyesbol hogy tartja el. Semmi rosszindulat nem volt bennem, csupán belegondoltam, hogy a gyes meg a csp még pelenka és tápszerek se lesz elég. Nyilván akkor vállal az ember gyereket, ha van tartalék, de nem valószínű, hogy pl a kerdezonel lenne annyi, hogy 5 embert gond nelkul eltartsanak x ideig, hiszen akkor eleve nem merülne fel, hogy mehet e mindkettő gyesre : apuka simán felmondhatna. Plusz tudtommal a harmasikrek nagyon ritkák, nyilván nem ez volt a terv se.
2016. szept. 13. 04:15
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Csak hogy nemileg normalis valaszt is kapjal:

- en ugy tudom, h nem maradhat ott mindkét szülő (kivéve ha az apa mondjuk fizetés nélküli szabadságot kap)

- a gyerekek születése (vagy azt hiszen azt hiszem, a szülést megelőző egy hónaptól) fel évig tgyast kapsz, ami a bruttó berednek viszonylag jo resze, olyan 70 százaléka. Utana a gyerekek másfél eves koráig kapsz gyedet, az mar vmivel kevesebb összeg. Majd a gyerekek 3 eves koráig kapod a gyedet.

- húgomnak ikrei vannak (ketto, nem 3), négy évesek, o a gyerekek hat eves koráig kapja a GYES-t, duplán. Lehet h ez a törvény valtozott, de nem hiszem, szóval sztem te is extra összeget kapnál az államtól.

- ismerosomnel 3as ikrek vannak, Sírokban laknak, ott az önkormányzat a gyerekek fel eves koráig hétköznap kiküldött minden nap egy vedonot fel napra, h segítségen neki. Nem tudom, h te hol laksz, de lehet, h ott is van egy ilyen opció.

Boldog babavarast kívánok, es gratulálok a 3as ikrekhez. :)

2016. szept. 13. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!