Hármasikrek esetén van e lehetőség, hogy mindkét szülő otthon maradjon gyesen?
"Azért nem igazságos, mert akinek pl. van 3 még pelenkás gyereke, az sem kap mind a 3-ra."
De gondolom, neked nem úgy lett 3 gyereked, hogy egyet akartál és a kórházban hozzácsaptak még kettőt bónuszként, hanem elvileg volt lehetőséged átgondolni, el tudod-e őket tartani (legfeljebb nem tetted meg). A hármasikres szülőnek nem volt választási lehetősége, egy gyereket vállalt volna és három lett.
15-ös vagyok: Nem az a baj, ha reagálsz, csak ne láss bele olyat, ami nem volt benne.
Volt ott egy 16-os is :-)
Kedves Kérdező!
Csak hogy nemileg normalis valaszt is kapjal:
- en ugy tudom, h nem maradhat ott mindkét szülő (kivéve ha az apa mondjuk fizetés nélküli szabadságot kap)
- a gyerekek születése (vagy azt hiszen azt hiszem, a szülést megelőző egy hónaptól) fel évig tgyast kapsz, ami a bruttó berednek viszonylag jo resze, olyan 70 százaléka. Utana a gyerekek másfél eves koráig kapsz gyedet, az mar vmivel kevesebb összeg. Majd a gyerekek 3 eves koráig kapod a gyedet.
- húgomnak ikrei vannak (ketto, nem 3), négy évesek, o a gyerekek hat eves koráig kapja a GYES-t, duplán. Lehet h ez a törvény valtozott, de nem hiszem, szóval sztem te is extra összeget kapnál az államtól.
- ismerosomnel 3as ikrek vannak, Sírokban laknak, ott az önkormányzat a gyerekek fel eves koráig hétköznap kiküldött minden nap egy vedonot fel napra, h segítségen neki. Nem tudom, h te hol laksz, de lehet, h ott is van egy ilyen opció.
Boldog babavarast kívánok, es gratulálok a 3as ikrekhez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!