Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apaként mit tehetek, ha a...

Apaként mit tehetek, ha a gyermekem anyja a gyermekemmel elköltözik egy 30km-re levő másik településre?

Figyelt kérdés

A problémám, hogy nem beszélte meg velem, kész tényként bejelentette, hogy elköltözik, a gyereket már átíratta egy másik oviba. Konkrétan azt se tudom, hogy hol van ez az ovi, ha látni szeretném minden egyes alkalom 2oda-vissza út, 120km, és annak a költsége természetesen engem terhel.

Ami nagyobb baj, hogy már csak egy év lett volna az iskoláig, nem várta meg, a gyereknek egy teljesen új közösségbe kell beilleszkedni.

2016. szept. 10. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha már nekem címezted.. 3-as vagyok.

Nem ismerlek, nem ítélkezni akartam. Vannak kivételek nyilván ahol a férfi az áldozat, de azért lássuk be hogy legtöbbször egy férfi él vissza a hatalmával a fizikai erejével és nem fordítva. Nálatok a nő ment el, nem te.

Legtöbbször a férfi az aki nem kér abbol hogy érzelmileg is beletegye magát egy kapcsolatba. Öreg hiba, mert egy nőnek az a kulcs. Vedd ki egy kapcsolatból..és egyedül maradsz. Továbbra sem hiszem hogy sejtésed sem volt arrol hogy elmegy. Ha meg igen..nos hol a fenébe laktál ha ennyit sem vettél észre?

Apaként ne kövesd el ugyanezt a hibát.

2016. szept. 13. 07:58
 12/16 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező!

Az utolsó is egy férfigyűlölő.

Ne is foglalkozzál vele.

2016. szept. 14. 04:16
 13/16 Fruzs33 ***** válasza:
64%

Ad 1)

Egyetértek azzal,hogy valószínűleg fennállhattak problémák női részről,és úgy ítélhette meg,hogy ne a gyerek legyen az,aki ennek az elszenvedője.

Ad 2)

Viszont a te részedről úgy gondolom,hogy kéretted volna,hogy beszéljétek meg a problémát,és nem még nagyobb probléma született volna.

Összegzés:

Mindketten hibásak vagytok,a kialakult helyzetért,és a döntés a ti kezetekben van.Csak akkor lehet EGGYÜTT működni,FELNŐTT MÓDJÁRA,ha nem fújtok egymásra,és készek vagytok megoldani.Elmenekülni lehet a problémák elől,azt bárki tudja,de ahhoz kell az erő,hogy megoldjátok.

Javaslat:

Ne a bírósághoz forduljatok ezzel az üggyel,hanem gyermekvédelmishez! Jobban tudja,hogy mit kell ilyenkor cselekedni.A bíróság csak elcseszi az egészet.

Én minden esetre ennyit tudok hozzáfűzni,sok szerencsét kívánok,és csak okosan.Illetve lehet,hogy az anyjának ítélik a gyereket,még így is,kivéve,ha nem úgy neveli,ahogy kell,és elvárható.

2016. szept. 22. 18:52
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A gyermeket nevelő szülő gyermekével együtt oda költözik - az országon belül - ahová akar. Csupán a tartós külföldre település az, amihez mindkét szülő hozzájárulása kell. A különélő szülőnek nincs beleszólási joga abba, hogy volt párja az országon belül hol kíván letelepedni.

30 km nem nagy távolság. De miért 2x oda-vissza út egy látogatás?

2016. szept. 29. 19:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Mert elmegy a gyerekért és elviszi aupztán vissza viszi és utánna haza megy :D így már 120 km. De amúgy ezt még ki lehet bírni szerintem.
2016. szept. 30. 12:15
 16/16 anonim ***** válasza:

A gyermeket érintő fontos kérdésekről köteles tájékoztatni a volt nejed, pl. arról is, hogy elköltözik, és melyik óvodába fog járni a gyerek. ha nem tartja be, a gyámhivatalhoz fordulhatsz.

Az útiköltség megosztását pedig a bíróságon lehet kérni, legegyszerűbb, ha te mész a gyerekért, és az asszony jön érte a láthatás végén, vagy fordítva.

Az új szabályozásnak megvan az az előnye, hogy a láthatás idején te is elviheted akár külföldre is a gyereket pl. nyaralni, az asszony beleegyezése nem kell hozzá.

2016. szept. 30. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!