Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám megváltoztatni...

Hogyan tudnám megváltoztatni anyám gondolkodását?

Figyelt kérdés
Anyám, párom és én együtt lakunk, de nem mi anyámnál hanem ő nálunk. Kapott tőlünk karácsonyra egy tabletet és azóta csak a facebook érdekli. Szinte semmi házimunka, pénzt se ad a közös számlákra, semmi. Éjjel nappal csak azt a sz.rt nyomkodja. Eddig csak magyar pasikat szédített, de most már külföldi pasikkal is írogat. Sőt, most azt vette a fejébe, hogy kimegy Tuniziába és feleségül megy egy ottani "gyerekhez". Azért írom, hogy gyerekhez, mert az vagy 40 évvel fiatalabb tőle. Intézi neki a vízumot és ide akarja hozni Magyarországra, ide a mi házunkba. Egyszerűen teljesen megvan bolondulva. Már próbáltam szép beszélni vele, de nem használt...felemeltem a hangom, de hajthatatlan. Már elintézte magának a repülőjegyet, két hét múlva utazik. Nem veszi észre, hogy a pasi csak arra használja, hogy bejuthasson Magyarországra. Ki tudja, lehet, hogy egy terrorista, nagyon gengszter képe van. Megadja a vezetékes számunkat különböző férfiaknak, akik éjjel-nappal hívnak minket, pokollá teszi így az életünket, de nem veszi magát észre. Szerintem, egy 66 éves nőnek már nem a pasikon kéne járni az agyának, hanem unokáznia kéne. Teljesen tanácstalan vagyok, mi van, ha kimegy és soha többé nem fogjuk látni, mert kitudja mit akar vele az a pasi csinálni ott kint, miért is hívta ki magához.

2016. szept. 10. 08:29
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
félek belevágni egy új lakás vásárlásba mivel jelenleg táppénzen vagyok, mivel munkahelyi balesetem volt és kitudja, ha fel is gyógyulok teljesen, alkalmazni fognak e továbbra is. Viszont ha itt maradok, akkor megbolondulok teljesen.
2016. szept. 10. 09:58
 22/38 anonim ***** válasza:
78%

Igen, sajnos vannak ilyenek. Gyakorin is már nem egy ilyen kérdést olvastam, az én anyámra is 40 évesen jött rá a kamasz lét.

Semmit nem tudsz vele csinálni. Nekem alapból nem jó a kapcsolatom anyámmal, de én a helyedben nem finomkodnék, mert te azt csinálod. Én megmondanám neki, hogy vagy leállítja magát, vagy mehet amerre lát, mert az már nem az ő háza. Ha nagyon kegyes vagy, vagy van rá pénzetek, vegyetek neki egy kis házat, egy szoba konyhásat, falun, városi külterületeken, az nem annyira drága. Persze nem tudom az anyagi helyzeteteket. Én levenném róla kezemet. Nem érdemli meg. Egy dologtól veszti el a szememben egy nő az értékét, az pedig a riß@nckodás. Ha az anyám, ha nem.

Nem éri meg, hogy pokollá tegye az életeteket, főleg ha majd gyereketek is lesz. Nem lehetsz már te sem húsz éves, ha anyád 66. Függetlenedjetek.

2016. szept. 10. 10:02
 23/38 anonim ***** válasza:
64%

Hát én biztos nem adnám el a házat, majd hülye lennék!

Ultimátum: vagy befejezi a pasizást, vagy mehet az utcára, vagy ahova akar.

Amúgy a tunéziai hapsit sem értem, nincs ma már arra szükség, hogy vénasszonyok hátán felkapaszkodva jusson Európába, menjen arra a helyre, ahol a migránsokat pénzelik, jobban jár, mint egy tkp. nincstelen öregasszonnyal.

2016. szept. 10. 10:12
 24/38 A kérdező kommentje:
most az vágta a fejemhez, hogy minek aggódok miatta, legalább ha kimegy tunéziába és történik vele valami akkor nem lesz az utamba...szégyen szemre elsírtam magam, mert mindig is jó volt a viszonyunk és soha nem gondoltam, hogy egy pasi így megtudja változtatni és előrébb veszi őt, mint a saját családját. Tesóm miatt, csak a fele nyugdíját kapja meg, ami nem valami sok és ha mi elmegyünk innen akkor, éhen hal vagy megfagy télen.
2016. szept. 10. 10:16
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy érzi, hogy a terhetekre van. :/
2016. szept. 10. 11:43
 26/38 anonim ***** válasza:
71%
Szüneteltessétek átmenetileg a vezetékes telefont, szolgáltatóval beszéljetek. Neki azt mondani, hogy nem tudtátok a számlát fizetni és van vagy hatvanezres elmaradás (nehogy véletlen előrántson rengeteg pénzt hogy íme fizessétek be), net ugyanez, vagy ne add meg neki a netes kódot, legyél találékony.
2016. szept. 10. 11:45
 27/38 A kérdező kommentje:
erre még nem is gondoltam...de ha mi nem leszünk, akkor előbb vagy utóbb kikötik a vizet, villanyt...a netet és akkor megbolondul teljesen ha nem tud netezni. Térerő nincs, így még a mobilnet sem játszik.
2016. szept. 10. 11:46
 28/38 A kérdező kommentje:
párom munkájához elengedhetetlenen a telefon és a net...ha szüneteltetnénk akkor megint csak magunkkal csesznénk ki. A jelszó változtatást már próbáltuk, de anyám kijátszotta a rendszert...párom nevén van a net, felhívta az ő nevében a szolgáltatót és arra hivatkozott, hogy elfelejtette milyen jelszót adott meg és így megadták neki a mostanit. Szóval, már mindennel próbálkoztunk és mindig túl járt valahogy az eszünkön.
2016. szept. 10. 11:51
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el az összes választ, de nem a wifi megszüntetése és egyéb technikai ellehetetlenítés a megoldás, hanem pszichológus, ugyanis ez erősen kényszeres cselekvés.

Anuykád hány éves? Miért nem dolgozik?

"csak írtam valamit ami közelebb áll egy ilyen korú asszonyhoz, mint a pasizás."

Az embereknek minden életkorban szükségük van társra. Az unoka nem társ. Anyukádnál a társkeresés egy rossz vágányra futott. Valószínűleg magányosnak is érzi magát. Hiába él veletek, ti nem partner vagytok.

2016. szept. 10. 11:53
 30/38 Költőnő? ***** válasza:
86%
Adjátok el a házat és magatoknak vegyétek külön egyet, neki meg egy jelképes összeget. Felnőtt ember, oldja meg. Egyébként meg dehogynincs gyereketek. Ő az.
2016. szept. 10. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!