Ti mit reagálnátok erre? És megtennétek?
Próbálom rövidre fogni. Nem biztos hogy sikerül.
10 éve végeztem az egyetemen, utána gyorsan találtam munkát külföldön, 5 évig ott dolgoztam, majd leépítések voltak és visszajöttem Magyarországra, kerestem annyi pénzt hogy egy normális házra legyen pénzem, bár egy kicsi hitelt kellett felvennem, de legalább egy szép nagyobb házam lett. Azóta már van egy barátnőm, akivel már az esküvőt tervezgetjük.
2 hete elhívott magukhoz anyámék, és olyat mondott amin teljesen ledöbbentem.
Azt szeretné ha eladnám a házat (kb 10 milliót ér most) és a felét nekik adnám, a másik felén pedig vehetnék magamnak egy kis panelt "ideiglenesen" majd utána gyűjthetnék megint nagyobbra.
Az oka az, hogy a tesóm 2 év múlva menne egyetemre. Viszont 3 éve anyám és apám külön költözött, mert kiderült hogy anyám megcsalta apámat. Apának volt sok megspórolt pénze, aminek egy részét a tesóm egyetemére tette félre. Mivel apám olyan szinten csalódott anyámban, ezért feltette az egész pénzt szerencsejátékra, ha sikerül megtízszerezni, akkor egy részét odaadja tesómnak, egy külön számlára, ő pedig a többiből külföldön egy új életet kezd. Elbukta az egészet természetesen. Öngyilkos akart lenni, de annyira lerészegedett, hogy először elbúcsúzott anyámtól telefonon, ő pedig riasztott engem hogy azonnal pattanjak kocsiba és menjek apámhoz.
Ki volt készítve a hurok meg a szék, de szerencsére időben odaértem. Ezután anyám rájött hogy mégis szereti apámat, és apa is megbocsátott neki, így újból összejöttek.
Viszont én azt hogy eljátszotta az egész megtakarított pénzét arról nem tudtam, csak múltkor mondták el.
Ezért kellene eladni a házamat, ezért kellene nekik az 5 millió, mert már nincs pénz tesómnak az egyetemére.
Én felajánlottam hogy jelenleg van 200.000 megtakarításom ami az esküvőmre lenne, azt odaadhatom nekik, de persze ez kevés.
Azzal érveltek hogy miattam nem mehet a tesóm egyetemre és hogy utána újra gyűjthetek egy nagyobb házra stb.
Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?
Vidéken még 200 ezerért is vehetsz házat, csak ugye az nem városban van, hanem falun...
"10 millió egy szép nagy ház, mi? Mégis merre...? Meg 5 millióból panelt venni, hát hogyne."
Igen, lehet annyiért házat és panelt venni, csak jó lenne tovább látni az orrodnál. Rokonom 900 ezerért adott el egy tágas 3 szobás házat, igaz, faluhelyen.
Nem írt olyat a kérdező, hogy mindez Budapesten van.
"200 ezerből esküvő, meg ezt a pénzt "megtakarításnak" hívni, te jó ég."
Na aranyom, akkor elmondanám, hogy az én esküvőm mennyibe került: pontosan 0 forintba. Nem mindenki olyan degenerált idióta, hogy milliókat költsön egyetlen napra, amikor a házasságok háromnegyede úgyis válással végződik. Jellemzően minél nagyobb a rongyrázás, annál biztosabb a válás. És miért ne lehetne a 200e forint megtakarítás? 5 forint is lehet az.
Szóval a hülyéket ne a másik oldalon keresd, egy térfélen vagytok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!