Ti mit reagálnátok erre? És megtennétek?
Próbálom rövidre fogni. Nem biztos hogy sikerül.
10 éve végeztem az egyetemen, utána gyorsan találtam munkát külföldön, 5 évig ott dolgoztam, majd leépítések voltak és visszajöttem Magyarországra, kerestem annyi pénzt hogy egy normális házra legyen pénzem, bár egy kicsi hitelt kellett felvennem, de legalább egy szép nagyobb házam lett. Azóta már van egy barátnőm, akivel már az esküvőt tervezgetjük.
2 hete elhívott magukhoz anyámék, és olyat mondott amin teljesen ledöbbentem.
Azt szeretné ha eladnám a házat (kb 10 milliót ér most) és a felét nekik adnám, a másik felén pedig vehetnék magamnak egy kis panelt "ideiglenesen" majd utána gyűjthetnék megint nagyobbra.
Az oka az, hogy a tesóm 2 év múlva menne egyetemre. Viszont 3 éve anyám és apám külön költözött, mert kiderült hogy anyám megcsalta apámat. Apának volt sok megspórolt pénze, aminek egy részét a tesóm egyetemére tette félre. Mivel apám olyan szinten csalódott anyámban, ezért feltette az egész pénzt szerencsejátékra, ha sikerül megtízszerezni, akkor egy részét odaadja tesómnak, egy külön számlára, ő pedig a többiből külföldön egy új életet kezd. Elbukta az egészet természetesen. Öngyilkos akart lenni, de annyira lerészegedett, hogy először elbúcsúzott anyámtól telefonon, ő pedig riasztott engem hogy azonnal pattanjak kocsiba és menjek apámhoz.
Ki volt készítve a hurok meg a szék, de szerencsére időben odaértem. Ezután anyám rájött hogy mégis szereti apámat, és apa is megbocsátott neki, így újból összejöttek.
Viszont én azt hogy eljátszotta az egész megtakarított pénzét arról nem tudtam, csak múltkor mondták el.
Ezért kellene eladni a házamat, ezért kellene nekik az 5 millió, mert már nincs pénz tesómnak az egyetemére.
Én felajánlottam hogy jelenleg van 200.000 megtakarításom ami az esküvőmre lenne, azt odaadhatom nekik, de persze ez kevés.
Azzal érveltek hogy miattam nem mehet a tesóm egyetemre és hogy utána újra gyűjthetek egy nagyobb házra stb.
Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?
Gyenge szappanopera kamu.
Mi közöd lenne mégis a testvéred egyetemehez? Ott a diakhitel.
Ez nevetséges elvárás a szüleidtől már ne is haragudj.
1. Tesód ha jól olvasom 2 év múlva megy egyetemre, addig még tehetnek neki félre.
2. Tesód nem miattad nem mehet egyyetemre ha úgy alakul, hanem a balf.sz apád miatt, már bocsánat, de hogy lehet valaki ilyen.
Ha mégis kötnék az ebet a karóhoz, hogy márpedig pénz kell, akkor sem adnám el a házamat, nincs az az Isten, inkább támogatnám a tesómat.
Apád kezébe meg többet ne adjatok pénzt.
Neked semmi közöd a szüleid beteg, idióta dolgaihoz!
El ne add a házat! Onnantól kezdve nem lesz megállás, mindig többet és többet fognak követelni. Azt akarják, hogy te legyél a fejőstehén.
Én még abban sem lennék olyan biztos, hogy valóban eljátszották az 5 milliót.
Vegyen fel a tesód diákhitelt, ha sok ezren képesek rá, ő sem fog belehalni. Vagy menjen el ő is külföldre dolgozni és keresse meg ő a tandíjra valót, ha már túl buta ahhoz, hogy felvegyék államira. Nem a te dolgod ez!!!
Ha ez tényleg igaz (bár remélem, hogy nem),akkor sem tenném meg.
Egyrészt nagyon nem a te felelősséged, ami történt, másrészt nem értem, hogy miért kellene a testvéred tanulmányaira most azonnal kb 5 millió forint, ha ráadásul csak 2 év múlva mehet egyetemre. 2 év hosszú idő, addig a szüleid is tudnának félrerakni. Másrészt testvéredmenjen oylan képzésre, amin felveszik államilag támogatottra, és máris drasztikusan kevesebbe kerül a dolog, még ha egy távolabbi városba jár majd, akkor is. Én nem tenném meg, de az biztos, hogy nem is várnék el ilyesmit a testvéremtől, vagy szülőként az egyik gyerekemtől.
Én azt tudom tanácsolni,hogy el ne add a házat!
A testvérednek nyilván segíts.De ha segíted,akkor neki add a pénzt,ne a szüleidnek.
Havi szinten annyival,amennyit nyugodtan tudsz nélkülözni.
A szüleid meg szarjanak sünt. Ezt mégis hogy gondolták?Az a te házad, miért akarnának panelba kényszerülni?
És hol kerül 5 millióba egy egyetem amúgy?Én is egyetemre járok.Államin vagyok,kapok ösztöndíjat,abból tudom fedezni a jegyzeteket stb. Másra nem nagyon kell költeni. Nyilván ha valaki nem az egyetem városban lakik,akkor kollégiumra kell költeni.De ez nem annyira nagy tétel,hogy ne lehessen megoldani. Pl a szüleid havi szinten adnak egy huszast a tesódnak a lakhatásra.Te adsz neki egy tizest.A maradékot ami kell még,azt megkeresi diákmelóval.Ez így teljesen korrekt lenne.Mert amúgy egyet értek,hogy ne a tesód szívjon a szüleid hülyesége miatt(eljátszották a spórolt pénzt).De téged sem szabadna panelba kényszeríteni,amikor megdolgoztál a házadért.El ne add..
Persze, tesód 2 év múlva megy csak egyetemre, de már most kéne az 5 millió... Ugye ezt te se hiszed el?
1. Én is voltam egyetemista és még csúszással sem került 5 millióba a suli...
2. Tesód tanuljon, aztán felveszik államira, ha még jobban tanul még ösztöndíjat s kap.
3. 2 év alatt még lehet meggondolja magát, vagy fel se veszik, vagy akármi történhet.
4. 2 év alatt anyádék is tudnak pénzt keresni a sulira, adják el akkor ők a házukat...
5. Mindettől függetlenül MAJD ha ODAKERÜL a tesódat tudod akkor is támogatni és segíteni, ha már biztos, hogy felvették és biztosak a dolgok.
A szüleid részéről ez egy gyenge érzelmi zsarolás... Ha el tudták herdálni a pénzt cirkuszolással, akkor meg is tudják keresni munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!