Miért szorul ki sok családmodellből az apa?
leszögezném, hogy nem az anyatigrisekre vagyok kíváncsi, akik csürhe módjára ide özönlenek, hogy "márpedig a gyerek az első és amúgy is, hogy jut eszembe ilyen, és csak a gyerek...!!!!" :D biztos mindenki ismer legalább 1 ilyen anyukát.
arra lennék kíváncsi, hogy miért van az, hogy a gyerek előtt még párként 'működnek', aztán a születés után van anyagyerek - és külön apa?
nem általánosítok, nyilván nincs így mindenhol, de én az ismeretségi körömben több ilyet is láttam már, hogy az apa ki van rekesztve, az anya kisajátítja a gyereket, és csak ők ketten, mindent együtt csinálnak, közös képek, minden. az apa meg csak amolyan gyertyatartónak van. ő a sofőr, a fotós, de említésre sem kerül egy családi eseménynél. csak úgy van.
olyat is ismerek, hogy a 6 éves gyerek az anyjával alszik a hálószobában, az apa pedig a nappaliban.
és az esetek többségében a gyerek előtt mondhatni tökéletes volt a kapcsolat, ok közös program, szerelem, boldogság.. aztán jött a gyerek, és egyszerűen az anya kisajátítja.
több olyat is láttam már, hogy az anya úgy beszél, hogy "az ÉN gyerekem, az ENYÉM", nem az, hogy a "miénk"...
csak érdekelne, hogy ilyen miért alakul ki?
az én meglátásom, bár még nincs gyerekünk, de ha vállalunk, akkor EGYÜTT, hogy KÖZÖSEN neveljük fel, eszembe nem jutna a saját apja elől kisajátítani... elvégre nem azért van a párom, hogy birka mód dolgozzon egész nap, én meg babázok, és nem engedem, hogy egyáltalán hozzá érjen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!