Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell így alábecsülniük...

Miért kell így alábecsülniük és beleszólni az életembe? Ha én ingázni szeretnék, akkor miért nem tudják elfogadni?

Figyelt kérdés

Az egyetemtől, ahová járni fogok, kb 90 km-re lakok. Kocsival ez 45-60 perc. De a családomnak van lakása az egyetemhez közel és úgy volt, hogy akkor leköltözök Szegedre értelemszerűen. Viszont a barátomnak még van egy év a gimiből és úgy gondoltuk, hogy kibírjuk, hogy hétköznap nem mindig találkozunk, meg nem leszünk annyit együtt, mint eddig. Én kihagytam egy évet, szóval tényleg elég sok időt együtt töltötünk. Együtt megyünk nyaralni, síelni, kirándulni, ő is ott volt az én családi dolgaimnál, ünnepségeimnél, én is az övéin, minden nap együtt voltunk. Gondoltam, hogy nehéz lesz, de most külön voltunk 8 napot (ő Szigeten volt, én mamáékkal nyaralni) és borzalom volt. Konkrétan sírtam, mikor átmentünk a határon...

Borzasztó volt, már volt olyan verzió is, hogy inkább eljön hozzánk Pestről, mert neki nem ér ennyit egy buli. És mondta, hogy így fogalma sincs, mi lesz szeptembertől és két verzió volt: vagy otthagyja a gimit és Szegeden érettségizik, vagy pedig én ingázok egy éven át. Az utóbbi lett, mert én akartam így, nem szerettem volna pár hónappal az érettségije előtt kiszakítani a megszokott környezetéből, a társaságából. Meg egy óra autóval semmi kb., főleg úgy, hogy imádok vezetni. Elmondtam apáéknak, akik hülyének néztek, meg hogy "én ezt úgysem fogom bírni" és ez őrültség, meg hogy így nem leszek igazi egyetemista, kimaradok a bulikból és akkor felesleges is most elmenjek, mert így tanulni sem fogok, itt leszek folyton és ez vissza fog tartani.

Aztán most feljött anya a szobámba, hogy ő ezt már tavaly is érezte, hogy nem tesz jót nekem, hogy itt maradtam, mert úgy érzi, hogy a gimis éveimet próbáltam újra élni... Tény, hogy leginkább gimisekkel lógtam, mert

1. a barátom és a legjobb barátnőm is most lesz végzős

2. a nálam idősebbek, velem egykorúak nem voltak itthon folyamatosan. Persze tartom velük a kapcsolatot, sokat is voltam Pesten/Szegeden, de hétköznap nem tudtam mit csinálni és egy idő után a sorozatokba, könyvekbe is beleuntam.

Mit csináljak, hogy lássák, képes vagyok eldönteni, hogy mikor hol szeretnék lenni?

2016. aug. 18. 21:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
7%
Látom sokan az ingázás ellen vannak... szerintem 1 óra oda meg 1 óra vissza egyáltalán nem vészes, én is közel lakom az egyetemhez, így csinálom, igaz busszal, és így diákbérlettel még viszonylag olcsó is. Mondd el nekik, hogy te ezt szeretnéd, add elő az érveidet, ha nem értik meg, mondd, hogy te akkor is itthon maradsz. Ha kidobnak otthonról, akkor elég szemetek... de legalább elmondhatod, te mindent megpróbáltál. Ahogy már írták előttem, állj ki magadért!
2016. aug. 18. 23:45
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Kecskemétről Pestre ingáztam egy szemesztert, nem pasi miatt, de így is nagyon szar volt.

És igen, a szüleidnek igaza van, szörnyen idióta vagy és gyerekes. De erre majd csak akkor fogsz rájönni, mikor pár év múlva visszanézel erre a helyzetre. Ennyi idősen én is teljesen ki voltam akadva, mikor valaki mondta, hogy nem a kis barátom a legfontosabb és az egyetemen úgy is találok sokkal jobbakat, pedig én nem voltam ennyire rágyógyulva soha senkire. És hát igazuk lett. És hát az egész csoportnál igazuk lett. Egy csaj volt, aki ilyen nyomi volt mint te, teljesen elcseszte az első évét a szenvedélyes szívszerelme miatt, mindenből kimaradt, az energiája meg a szabadideje arra ment rá, hogy rohanjon a pasikájához, aztán utólag jól megbánta milyen hülye volt.

2016. aug. 19. 00:27
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy kepes eldonteni, ugyanis nagyon gyerekes es buta a hozzaallasod. Eloszor is a te kotelesseged az egyetem es a tanulas, nem pedig a tini szerelmed! Ha olyan nagyon szeretitek egymast, akkor kibirjatok, hogy csak hetvegen talalkozzatok. Ha ez a nagy roman egy eletre szol, akkor ugy us egyutt maradtok, hogy egy evig csak hetvegen es unnepnapokon talakoztok. Ez van! Ugyis a tavolsag mutatja meg az igaz szerelmet! Te koncentralj az iskolara, az a dolgok jelenleg, nem a pasid! A pasidnak meg szerintem az erettsegire kene, mert ha o is Szegeden akar tanulni, nem art egy jo bizonyitvany!
2016. aug. 19. 02:20
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
A probléma ott kezdődik, hogy 8 napot képtelenek vagytok külön tölteni, mert sírsz? 16 évesen ez még talán oké, de a leírásodból ítélve már kb 20 vagy. Ezt úgy hívják, hogy kapcsolat-függőség, ami nem jó. Kell tudni külön is lenni.
2016. aug. 19. 08:28
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

Én is ingáztam egy évet kb. másfél órát naponta oda-vissza az egyetem és a lakhelyem között. Egy év után olyan szinten lestrapálódtam, hogy se tanulni, se élni nem volt kedvem. Utáltam a folytonos rohanást a buszhoz - oké a te esetedben ez más, mivel kocsival vagy, te szabod meg mikor indulsz, mikor mész - hogy nem tudtam felhőtlenül élvezni egy egyetemi iszogatást, mert mindjárt mennem kell, jaj lekésem a buszt, stb...

Hidd el, nem lesz jó. Ráadásul folyton kialvatlan leszel, mire hazaérsz, nem lesz kedved, se erőd tanulni, és akkor még lehet, hogy már a barátaiddal sem lesz erőd találkozni, arról nem is beszélve, hogy ők el lesznek foglalva most az érettségire való tanulással.

Igazából nekem ez úgy lenne igazságos, hogy te már tavaly eleve bevállaltál egy évet, hogy kimaradsz, csakhogy a barátoddal legyél, akkor most hozhat ő kompromisszumot. Nem dedós már, hogy probléma legyen abból, hogy kiszakad a megszokott környezetéből. Ő is feláldozhat valamit.

Amúgy meg tanácsolom, hogy erősödj meg egy kicsit, mert ennél már csak szarabb helyzetekkel fogsz találkozni. Nálunk kb. 7. osztályban hisztizett egy csajszi, amikor a "pasiját" előbb hazavitték az erdei táborból a szülei....

2016. aug. 19. 08:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Az egész eleve halva született ötlet. 90 km-et azért hogy tudnál 45 perc alatt levezetni?? :D Ahhoz még azért 1 óra is kevés, hisz nem úgy van hogy beülsz a kocsiba és sutty a tök üres úton végigszáguldasz és hipphopp ott is vagy... van forgalom, pocsék, kátyús utak. Kb másfél óra kellene inkább hogy odaérj, de hazafele is tehát egy nap az kb 3 óra utazás. Aztán mi van ha baleset miatt rettenetes dugó támad? Vagy nem kell baleset: beáll a tél, ónos eső, hatalmas köd amikor az orrodig se látsz, na akkor pláne nem érnél le Szegedre 45-60 perc alatt. A másik, abba bele se gondoltál hogy ennyi utazás mellett mégis mire lenne időd? Nem tudhatod hogy fognak alakulni az egyetemen az óráid, sokszor késő délutánig, kora estig vannak órák. Akkor mire hazavezetsz, mikor tanulnál? Mikor pihennél? Mikor lenne időd a barátodra?

Szerencsés vagy, amiért egyetemre járhatsz és duplán mázlista, amiért nem kollégiumban kellene nyomorognod vagy egy albérletben idegenekkel, lenne egy saját házad, saját birodalmad. A költségeid meg gondolom a szüleid fizetnék.

De neeem, te nyafogsz a pasid miatt. Oké elhiszem hogy szereted, de ideje felnőni és belátni hogy az élet nem csillámpónikból meg vattacukorfelhőkből és sírig tartó szerelmekből áll.

2016. aug. 19. 09:48
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

elottem már leirtak, nem ismétlem.

annyit hozzafuznek, hogy ilyen szuloket nem mindenutt találni.

2016. aug. 19. 12:22
 18/25 anonim ***** válasza:
97%
én buszoztam Szegedre 90 km-ről, és kibírtam, de a vezetést nem bírtam volna, a buszon csak hátradőlsz, alszol, tanulsz, szóval válassz inkább buszt vagy vonatot, ha mindenképpen be akarsz járni, olcsóbb is sokkal, belegondoltál mennyi benzint megesz a kocsi napi 180 km-en?
2016. aug. 19. 16:52
 19/25 anonim ***** válasza:
95%

Miért, miért, miért?

1. Mert hülye vagy. Ezt persze nem fogadod el, mert te más vagy és a szerelmetek is más és blablabla. Ettől ez még tény, majd meglátod pár év múlva, utólag. Sajnos csak utólag.

2. Mert pénz beszél, kutya ugat, karaván halad. Ha szarásig is vannak anyádék pénzzel, akkor sem azt akarják finanszírozni, hogy te csak tessék-lássék járjál egyetemre, de az első az legyen, hogy elbenzinezzél egy havi fizetést, hogy loholhassál a tini kandúrodhoz, és összekucorodjatok a pléd alatt, ahelyett, hogy azt csinálnád, ami a dolgod: tanulnál. Nincs persze semmi gond azzal, hogy romantikázni akarsz meg stb. csak akkor ne várd el, hogy anyádék finanszírozzák a dolgot, ha olyan felelős, okos, döntésképes felnőtt vagy, akkor el lehet menni melózni.

Csoda, hogy ilyen normálisan állnak hozzád, mert a kérdésed és a kommentjeid alapján úgy tűnik, hogy érettségi után otthon ültél a picsädon egy évet és csak azzal foglalkoztál, hogy pasizzál és még most is csak ezen jár az eszed.

2016. aug. 20. 02:57
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem a barátom miatt maradtam itthon tavaly . Hanem mert rájöttem, hogy az a hely, ahová mentem volna, baromira nem érdekel.
2016. aug. 20. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!