Kérdés gyerek elhelyezés megváltoztatásáról?
Párommal 4 év együtt élés után döntöttünk úgy, hogy jöhet a baba.
Hamar sikerult is, de a pici 4 hónapos korában ugy döntött hogy elmegy, nem bírja.
Én vissza költöztem az édesanyámhoz, és ő segitett hónapokig míg 1 évesen bolcsibe tudttam íratni és haza költözni. A barátnőm eleinte nemis látogatta a picit majd. A bölcsi miatt is, elkezdtem intézni a gyerm. elhelyezést és hivatalosan nekem ítéltek (édesanyja is jobbnak látta így)
Most 5 éves lesz a lányom az édesanyja egy ideje rendszeresen látogatja, kéthetente hétvégén nála van. És most beadta a bíróságra a gyermek elhelyezés megváltozt. a kérelmet, arra hivatkozva hogy szülés utáni depresszió miatt mondott le róla.
Azóta valami iskolát is elvégzett vagy jelenleg is végzi nem tudom. A fizetése minimál bér de a szüleivel él akik támogatják.
Úgyvedet is fogadott.
Én is elmentem egyhez, aki azt mondta van esélye az édesanyánk a kislány felügyeletére
Esetleg akik hasonló helyzetbe vannk/voltak hogy alakult ?
Keress mindenképpen ügyvédet te is. Nem gondolom, hogy neki ítélik, de jobb félni.
Tudja orvosi papírokkal igazolni a depressziót?
Hiába tudja igazolni, hogy nem rosszból hagyta ott a gyereket, hanem állítólag depressziója volt, ettöl még a gyereket nem fogják kiszakítani a megszokott környezetböl, ahol gyakorlatilag születése óta él, és abból a családból, ahol eddig volt.
Teljesen kizárt, hogy nála helyezik el a gyereket.
Ami viszont valószínü lehet, meg valamennyire jogos is, hogy kapcsolattartásra jogot kap, azaz megítélnek neki láthatást - szokásosan minden második hétvégén egy-két napot.
De ha a gyerek eddig nem ismerte az anyját, akkor eleinte mindenképpen csak úgy láthatja a gyereket, ha te is ott vagy, amíg meg nem ismerik egymást. Ugyanis a ygereknek ö egy idegen nö, mégha biológiailag az anyja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!