Szülők, ti megengednétek ezt a lányotoknak?
Kíváncsi vagyok hogy az itteni szülők engednék-e hogy a lányuk/fiuk nyílméregbékát tarston.Persze fogságban nem termel mérget így ártalmatlan.
Valami hasonló békát szeretnék majd:
/A békákat én fizetném ki,kettőtől lenne szó csak,meg 1-2év múlva szeretnék csak tartani majd/
14L
10:ha terráriumban van tartva akkor nem jut hozzá olyan táplálékhoz amiből a mérget nyeri ki, igy terráriumban árralmatlan
12:mérgező veszélyes állatot semmi féle kell se szeretnék
A többieknek köszönöm:)
Egyszer igazából volt már békám pár éve, de olyan amit víz körül fogtam és szüleim megengedték hogy megtertsam,remélem ezt a fajtát us engedik majd 1-2 év múlva
Gratulálok kilences. A magadfajta parasztok miatt van kidobva annyi állat az utcára... Szerintem az se mindegy (de nagyon nem mindegy), hogy milyen állat. Lefogadom a teknőst író emberke nincs azzal se tisztában, hogy egy középkategóriás induló akvárium vízi teknősnek 250 000 - 300 000 Ft, ugye? A tartási nehézségeket ne is említsük. Alapjáraton már ott gond van, hogy rengeteg szülő borzasztóan felelőtlen (lásd kilencest) és eszetlenül csinálja a marhaságot és veszi az állatot anélkül, hogy ő maga belegondolna mivel is jár ez. Ez persze remek példamutatás a gyereknek is.. Én csak és kizárólag akkor engedném meg a gyerekemnek egy állat tartását, ha én magam felkészültem arra, hogy pár hét, jó esetben pár hónap múlva nekem kell gondoznom. Ha erre nem vagyok hajlandó, akkor nem veszek állatot a gyereknek. Ezt hívják úgy, hogy felelősség. És nem is értem miért várják ezt el egy gyerektől, amikor a szülök maguk sem mutatják ennek jelét. Mert ugye könnyű megmondani a gyereknek, hogy mit és hogyan csináljon, de példamutatás már nem megy úgy a szülők 80%-nak. Tisztelet a kivételnek persze.
A kérdésre válaszolva: A fentieknek megfelelően valószínűleg engedném, de csak ha előtte én is megtanultam mivel jár a tartása, majd megbizonyosodtam arról, hogy ő is.
Pókon kívül bármit tarthatna... jó, azt is, de akkor vagy ő pókostul, vagy én költözök el minimum egy háznyi távolságba. :)
Szóval igen, bár a béka... hát szomorú lennék látnom, hogy csak ott "van" holott neki a szabadban a helye.
Akkor inkább valami kevésbé mozgásigényes állat mellett voksolnék, leguán, kaméleon, gekkó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!