Normális, hogy anya minden nap 3-4 órát "kertészkedik" este?
Van egy zsebkendőnyi kertünk (az udvar többi része csak gyep), kb 3-4 tő paradicsom, pár paprika, 2 padlizsán, meg néhány virág. Kb 9 négyzetméter az egész, maximum.
Anya MINDEN NAP hazaér munkából, rohamtempóban átöltözik, és sprintel ki, és kint kapirgálja a földet sötétedésig. (télen is ugyanez, csak akkor a pincében pakol minden nap órákig, és/vagy havat lapátol) Addig mi ülünk bent mint a tök, mert nekiállni nem lehet semminek (filmet elindítani, leülni olvasni, játszani) mert ha meg bejön, akkor abban a szent minutumban rohanni kell vacsorázni, hogy anya ne maradjon le a Barátok Köztről, vagy tudom is én melyik hasonló műsort nézi.
Mikor annak vége, akkor megy fürdeni és aludni.
Mióta a kertes házban lakunk, kb nem is beszélgettem vele a köszönésen kívül. Este semmit nem csinálhatunk, és éhesen ülünk, utána meg rohanva eszünk.
Ez normális?? Mit lehetne vele csinálni?
De ha hideget esztek, akkor meg miért baj, ha nem egyszerre esztek?
Írod, hogy éhesen vártok rá. Hát vacsorázzatok meg szép nyugodtan, és mire ő bejön, már csinálhattok, amit akartok.
Amúgy, ritka faksznis lehetsz te is, hogy a film félbeszakításából problémát csinálsz.
Apa nem hajlandó megenni a szendvicset. Szóval olyan 1 órás művelet a vacsi, mire mindent szépen kipakolunk, eszünk, és visszapakolunk.
AMúgy volt már, hogy ettem amíg kint volt, akkor meg hisztizett, hogy de ő aznapra bundáskenyeret tervezett, és mi az, hogy nem akarok enni belőle, önző vagyok, meg nem bírok várni..
Igaz, én már rég felnőtt vagyok, azért is beszélek könnyen, de gátlás nélkül helyre raknám őket, ha hülyeségeket beszélnek.
"Apa nem hajlandó megenni a szendvicset."
Hát akkor ne egye. Ha te éhes vagy, akkor magadnak készíts ennivalót, apukád meg várjon anyukádra.
Amúgy, khm... Apád is roppant faksznis ember lehet. :D
"AMúgy volt már, hogy ettem amíg kint volt, akkor meg hisztizett, hogy de ő aznapra bundáskenyeret tervezett, és mi az, hogy nem akarok enni belőle, önző vagyok, meg nem bírok várni."
Vigyorogva közölném vele, hogy: "Ember tervez, Isten (itt magamra mutatnék) végez". Esetleg hozzátenném, hogyha azt képzeli, hogy éhesen arra várok, hogy mikor jön be, hogy jóllakhassak, akkor fogják még csalódások érni az életben.
Egyébként meg csinálja meg a bundás kenyeret, te pedig nem önző vagy, hanem önzetlen, mert a magad részét is odaadod nekik.
Szóval, nem okvetlen a 3-4 órás kertészkedés miatt, de valóban extra eset anyukád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!