Ti beleszóltok mire költi a gyerek a fizetését?
Anyám cigizik, napi egy dobozzal, apám meg már a 3. autót veszi tök feleslegesen, mert 2 nincs is használva, ezen felül mindent megvesz magának, amit csak szeretne.
Én ha bármit veszek, jön a pofavágás, hogy minek az nekem pl új nadrág, új esernyő mert a régi elszakadt stb. A kedvenc kérdésem az, hogy nem gondolod, hogy kicsit drága volt? Mondják ezt bármire pl egy 3000 Ft-os ruhára, egy 1000 Ft-os turis, de új cipőre.
Most azért háborognak, mert savas hámlasztásra járok. Ezek valóban drága kezelések és kell belőle jó pár darab, de az egész az ő hibájuk miatt van. 12 éves koromban tele lettem pattanásokkal, soha nem vittek vele orvoshoz, nem vettek rá semmit, ahelyett csak bámultak bele a pofámba, hogy úristen mekkora pattanásaid vannak, meg mondogatták, hogy nagyon el kellene menni bőrgyógyászhoz, de soha nem értek rá elvinni. 14 évesen már teljesen heges volt az arcom és a hátam. Az arcomon még csak-csak el tudom rejteni a hajam mögé, de a hátamon lehetetlen. Meg nem tudom mondani mikor voltam utoljára strandon, és hát a fiúk előtt is mindig rettegve vetkőzök le, de a szüleim ezt nem értik, csak fújják, hogy felesleges, nem fog használni, csak lehúz pénzzel a kozmetikus meg mit szólnék hozzá, ha ez miatt az összes pénzemet le kellene adnom. Szerencsére jövőre költözöm.
Ti beleszóltok mire költi a gyereketek a pénzt amit megkeres?
Nekem is teljesen ugyanilyen felelotlen szuleim vannak akik nem torodnek velem. Es nem azert jarnak dolhozni hogy engem gondozzanak hanem hogy ok vehessenek uj dolgokat sajat maguk oromere. Valamint elso evem volt h diakmunkara jartam. Azt a penzt is elvettek tolem valamint havonta nem kapok semennyi penzt... ha szeretnek venni barmit is magamnak akkor orakig kell konyorogni idegosszeroppanasig
Mindenert engem hibaztatnak hogy en vagyok a hibas barmi baj tortenik
Merthogy en b@ szom el a penzt teljesen felesleges dolgokra kozbe meg ok elnek belolem!! Szanalmasak a szuleim akiket meg ennek sem lehetne nevezni
Mar szamtalan alkalommal csak ugy a fejemhez vagtak hogy minek szulettel mwg inkabb nr lennel...
A te esetedre meg annyit mondok hogy allj a sarkadra !!
Nagyon sok sikert!
a legegyszerűbb,hogyha nem avatod be őket ebbe. ha veszel egy új ruhát,vagy kezelésre mész,akkor az legyen a te dolgod. nem tartozol nekik elszámolással,főleg nem,hogyha így állnak hozzá.
te kerested meg amúgy,arra költöd amire akarod.nem kötelességed elszámolni vele.
ahogy nekik sem kell elszámolni azzal,hogy minek a cigi vagy a sokadik kocsi.
Nekem anyum nem szokott szólni. Hiszen tudja,hogy én dolgoztam meg a pénzemért azt veszek rajta amit akarok. Csak annyit mondtak régen,hogy azért gazdálkodjak,ne az legyen elköltöm 3 nap alatt és egész hónapban tőlük kéregetek.
Szerencsére nem vagyok gyorsan elköltős, azt veszek ami szükséges.Illetve a készleteimet mindig töltöm újra.
Például havonta-kéthavonta veszek 1-2 plusz bugyit vagy zoknit. Netán egy melltartót. Csak,hogy legyen.
Itthon is minden hónapban veszek ezt azt, pl öblítő,sampon,tusfürdő,mosószer,kávé és egyéb dolgok amik éppen kellenek itthonra.
Apum szokott időnként megszólni ha pl a kutyámnak veszek vmit.
Most vettem egy ízületvédőt neki (14 éves) 5200 ft volt,embereknek valót,de sok kutyás adja a kutyáink gondoltam kipróbálom. Erre apum megszól,hogy miért veszek 5 ezer ft-os ízületvédőt a kutyának. Mondom azért,mert a kutyáknak való 15 ezer fttól kezdődik. Rögtön nem szólt semmit.
Szóval apum aki általában bele szól ebbe,anyum nem.
Amúgy ezzel tényleg csak lehúz a kozmetikus.
De nincs igazuk, hogy beleszólnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!