Ha egy családban az apa cigizik, akkor a gyerekek is könnyebben kezdenek el cigizni?
Az apa tizenéves korától cigarettázik,az anya viszont nem.A családban van egy 19 éves fiú és egy 17 éves lány.A fiú is már évek óta cigizik,a lány pedig elektronikus cigarettát szív.Az anya próbálta őket leszoktatni,de egyiket se tudta.
Ez mennyire az apa hibája?Vagy inkább baráti társaság volt rájuk nagyobb hatással?
nagy általánosságban igaz, hogy ahol a szülők dohányoznak, ott a gyerekek is nagyobb valószínűséggel kezdenek el dohányozni.
Ez egyrészt lehet a rossz példa ereje is.
Másrészt pedig lehet genetikus rész is benne: ha egyszer kipróbálják, nagyobb valószínűséggel lesznek függők, mivel a függőség kialakulásának van genetikai háttere.
"Másrészt pedig lehet genetikus rész is benne: ha egyszer kipróbálják, nagyobb valószínűséggel lesznek függők, mivel a függőség kialakulásának van genetikai háttere."
Ezen legszívesebben sírnék. Ekkora ökörséget!
Egyik szülőm sem dohányzik, sőt, még a nagyszüleim közül is csak egy dohányzott, de tudtommal ő sem túl rendszeresen, ráadásul őt én nem is ismertem soha. Én mégis dohányzom, már 14 éves korom óta. És ráadásul kisvárosban lakom. Na erre varrjál gombot, azt hiszem az összes érvednek ellentmondok.
Baráti társaság. Én úgy gondolom ők a legnagyobb befolyásolótényező. Nekem pl. egy kivétellel az összes közelebbi barátom (5) cigizik, ha nem is mind rendszeresen, de legalább alkalmanként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!