22 éves gyereketeknek megengednétek, hogy fél évig otthon lakjon úgy, hogy nem dolgozik és nem is tanul?
Februárban fogom befejezni az egyetemet, és szeretnék mesterképzésre menni, de az csak szeptemberben kezdődik.
Így lesz fél év szünetem. Addigra lesz már diplomám, szóval szerezhetnék munkát, viszont úgy, hogy ha tudják, csak fél évig maradnék, úgy sem találnék.
Mivel az előző 3 nyarat végigdolgoztam, így most tulajdonképpen jól esne fél év pihenő.
Ti ezt megengednétek a gyereketeknek? Hogy fél évig semmittevő legyen?
Én is hasonló cipőben járok, de én sem engedném meg, mert nekem sem engedik meg, hozzáteszem, teljesen jogosan.
Én is dolgoztam az elmúlt években, nem csak nyáron, de fél év "pihenő" azért elég durva. Akármilyen helyen dolgoznál, az bárhogyan is nézzük, bő fél milla, ami azért nem kevés pénz, te is tudod.
22 éves vagy (én is), mindenki tudja, hogy pénzből él az ember, idővel saját családod lesz, ház, autó, stb, később biztosan megbánnád, hogy elpihengettél egy fél évet az életedből, és emiatt elszalasztottál egy komolyabb bevételt.
Később, mikor már javában dolgozni fogsz, akkor is odamennél a főnökhöz, hogy legyen már oly' kedves, engedjen el 2-3 hónap szabira, mert te végigdolgoztad az elmúlt X hónapot/évet?
Tavasz környékén már amúgyis beindulnak a diákmunkák, elég komolyan vadásznak az olyan hallgatókra, akik már korábban tudnak vállalni heti 5 napot, biztosan felvennének, és senkinek se lenne probléma, hogyha csak nyár végéig maradnál.
Hogyha meg szerencséd van, találsz egy olyan helyet, ahol a tanulmányaid után visszamehetsz, hogyha tetszett, és meg voltak veled elégedve.
"A kötelező szakmai gyakorlatom nem egy hónapos, hanem három, szóval nem olyan kevés szerintem."
Oké. Mint mindenkinek a szakodon...Mi a különbség?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!