Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önző vagyok, ha részt szeretné...

Önző vagyok, ha részt szeretnék venni kisbabám minden új első pillanatában?

Figyelt kérdés

Olyan picike még,és most fedezi fel a világot (1,5 éves múlott).Önző vagyok,ha részt szeretnék venni ezekben a pillanatokban?

Konkrétan most arról lenne szó,hogy még nem voltunk vele nyaralni,de idén végre eltudunk menni a balatonra, de csak a nyár végén.Nagyszülők már pedzegették,hogy elvinnék 1-2napra.De én nem szeretném.Arra vágyom,hogy az első élmény apával és anyával érje. Önző vagyok ezért?Vagy ez még belefér?

2016. júl. 19. 22:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%

Az új élményeiben akar részt venni, ami szerintem érthető.

Egy-két napra sem tudtok elmenni vele vízhez? Egy hétvége csak belefér, utána aztán vihetik a nagyszülők is, ha megbízhatók.

2016. júl. 19. 23:04
 12/27 A kérdező kommentje:

1-2 ember félre érti,vagy nincs még gyereke..Nem vagyok "szeretettel megfolytó anya". Szokott menni nagyszülőkkel erre-arra,ott is aludt már nem egyszer. Csak ezekkel az első élményekkel vagyok így.Jövőre már vihetik a nagyszülők is.Csak ebben az első két évben had legyek már ott vele a fontosabb álomásokon.

A 0 intelligencia szinttel rendelkező emberek pedig inkább kíméljenek meg a bunkó szövegeiktől.Köszönöm.

2016. júl. 19. 23:07
 13/27 anonim ***** válasza:
28%

Te sértegetsz mást amikor nálad a "hadd" had, és az "eltudunk" nem pedig el tudunk?.

Miért nem mentek közösen? A gyereknek ez nem lesz élmény, mert konkrétan semmire nem fog emlékezni. Én nem adnám oda egyébként sem. Mondd el nekik őszintén. Ne egy fórumra írj, hanem nekik mondd.

2016. júl. 19. 23:17
 14/27 anonim ***** válasza:
48%
Igaza van az eggyik válaszolónak hogy emlékezni se fog rá lehett te csinálsz képeket veszed videóra de ha meglátja se fog rá emlékezni mivel elvileg 3 éves korig nem emlékszik az ember és ő 1 és fél éves múlt amúgy meg az is igaz hogy ilyen idősen apával anyával nyaraljon csak azt mondom ne várd el tőle hogy 10-en valahány évesen emlékezzen rá mikor volt először a balatonon vagy mikor volt először nyaralni
2016. júl. 19. 23:21
 15/27 anonim ***** válasza:
85%
Lehet hogy a kisbaba nem fog emlékezni rá mire megnő,de az anyukának biztosan remek élmény lesz és ő nem felejt el egy ilyen fontos eseményt.Sok egészséget a babának :)
2016. júl. 19. 23:42
 16/27 anonim ***** válasza:
54%
Ez az, úgysem fog emlékezni 😁. Néhányan annyira ostobák - még ha unatkozó tinik is. Persze, karácsonyra sem kap semmit, szülinapot sem ünneplünk, meg amúgy sincs semmi program a gyerekkel az első pár évben, mert ő úgysem fog emlékezni rájuk!!
2016. júl. 19. 23:43
 17/27 anonim ***** válasza:
97%
Dehogynem lesz élmény a gyereknek, pláne, ha imád pancsolni! Az, hogy konkrét, éles emlékképei nem maradnak róla 10 éves korára, lényegtelen, a pszichés fejlődésének viszont nagyon is jó, ha a szüleivel együtt él át ilyen boldog pillanatokat, nyomot hagy benne. Nekem közel az 50-hez is vannak emlékfoszlányaim az első családi nyaralásunkról, pedig hasonló korú voltam, mint a kérdező gyereke. Nem képek, inkább hangulatok, érzések, a mai napig szívesen megyek arra a partszakaszra, ahol voltunk, otthon érzem magam.:-)
2016. júl. 19. 23:46
 18/27 A kérdező kommentje:

16-os jót nevettem. :) Tudom,hogy valószínű nem fog elmékezni rá,de ott lesznek a fényképek!

Akinek van gyereke,az tudja mire gondolok,mikor azt írom,hogy az az első boldog rácsodálkozás felejthetetlen élmény..

Köszönöm a(z építő jellegű) válszokat és igen,bocsánat a helyesírási hibákért,csak már kb 1órája fél álomban vagyok..

2016. júl. 20. 00:13
 19/27 anonim ***** válasza:
37%

11: egy ekkora gyereknek minden nap van új élménye...

Később majd nem mehet oviba, mert ott fog először pöttyös bögréből inni és a liba anyja akkor is látni akarja az arcát?

Plusz a gyereknek az is élmény, ha a maga módján mesél a szüleinek arról, mi történt vele. Elmondja, lerajzolja, el fogja játszani... De mit, ha esélyt se kap arra, hogy az anyján kívül mással is csináljon bármit?

2016. júl. 20. 06:07
 20/27 anonim ***** válasza:
46%
Volt már a nagyszülőknél? Azta... Hogy dolgozta fel a csöpp lelked, hogy ott látott először akármit, mert otthon nincs?
2016. júl. 20. 06:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!