Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehetne anyáéknak elmagya...

Hogy lehetne anyáéknak elmagyarázni, hogy diákhitelből akarom kifizetni a tandíjamat és ne ők fizessék?

Figyelt kérdés
Megtehetnék, hogy kifizessék, de nem akarom, mert tesómnak nem kell fizetniük. Nem arról van szó, hogy nem tanultam, mert ötös lett az összes érettségim, nyelvvizsgám is van, de a 460-470-es ponthatárt nem tudtam összeszedni. Egy félévet már kifizettek, de azt sem akartam, de nem hagyták. Utána meg mindig a fejemhez vágták, hogy fizetnek utánam, miért hagyok egy unalmas előadást. Utána néztem és vissza tudnám fizetni, mert nem egy nagy összegről van szó. De egyszerűen nem hagyják, hogy diákhitelt vegyek fel, suli mellett meg nem tudok dolgozni. Félek, hogyha elintézem majd, nem állnak szóba velem, mert ilyenek.
2016. júl. 8. 20:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
Miért akarsz diákhitelt felvenni, ha a szüleid ki tudják fizetni? Ha akarod, akkor vedd úgy, hogy ők adják neked a "hitelt", és fizesd vissza, amit kapsz tőlük, ha majd munkába állsz. Ekkor 0% kamatot kell fizetned, és a pénz a családban marad. Ha te ilyen helyzetben diákhitelt veszel fel, akkor nem tudom, hogy volt annyi eszed, hogy csupa ötös érettségit írjál. Hidd el, attól még ugyanúgy cseszegetni fognak, hogy kihagysz egy unalmas előadást, csak még fizetheted a kamatokat a diákhitel-központnak a hülyeségedért.
2016. júl. 8. 22:22
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem rossz a megközelítés a részedről. Örülj neki, hogy a szüleid fizetni akarják és tudják is a sulidat, ráadásul nem akarják, hogy félvállról tedd. Amìg gondoskodni szeretnének rólad, addig hagyd, önállósodni kb.még 70 éved lesz za nem több. Inkább örülj neki. Szerintem ennek kellene alapnak lennie, de sajnos a mai átlag szülők vagy nem tehetik meg vagy nem gondolnak jó előre erre.
2016. júl. 8. 22:30
 13/17 A kérdező kommentje:
De abszolút nem szívesen fizetik, csak amolyan muszájból. Minden nap zsarolnak vele és azt hiszik teljesen rájuk vagyok utalva, pedig van másik lehetőség is. Nem akarok elfogadni tőlük semmit.
2016. júl. 8. 22:41
 14/17 anonim ***** válasza:
20%
Akkor hagyd, hogy fizessék, és ne hagyd magad zsarolni - ha azt mondják, hogy "csináld ezt meg azt, különben nem fizetjük a tanulmányaidat többé", akkor kaján vigyorral mondd vissza nekik, hogy "váljék egészségetekre". Ez esetben te csak nyersz - a káröröm jóleső érzése mellett következmények nélkül ingyen finanszíroztattad velük a tanulmányaidat egy ideig, és azután még mindig ugyanúgy felveheted a diákhitelt.
2016. júl. 8. 22:45
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

Ülj le velük és beszéld meg velük hogy úgy érzed hogy zsarolnak ezzel úgyhogy szeretnéd ha ezt a tandíjat amit fizetnek neked később visszafizethetnéd mivel így 0% lenne a kamat és családban marad a pénz. Erre a lehetőségre gondolom gondoltál már ha gazdasági szakon tanulsz (?)

A másik: vissza fogod még sírni ezeket az időket amikor volt kire támaszkodnod, úgyhogy becsüld meg, hogy fizetik neked mert sokak nem ilyen szerencsések. Nekem pl. ugyanúgy el kellett érnem a 450-es ponthatárt hogy továbbtanulhassak, mivel az én családom nincs olyan helyzetben hogy fizesse nekem. Jelenleg pénzügyön vagyok.

2016. júl. 8. 23:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem egyezz meg a szüleiddel úgy, hogy majd kifizeted nekik, ha végeztél. Nem a legszerencsésebb konstrukció egy ilyen hitellel indítani az életben, még akkor sem, ha a csak tanulmányra fordítható diákhitelnek nem olyan borzalmasak a feltételei (sokan keverik a szabad felhasználásúval).

Én a helyedben nem intézném el a diákhitelt titokban. Ettől nem állna meg otthon a folyamatos veszekedés. Az írásod alapján a szüleid olyan emberek, hogyha fizetniük kell utánad, akkor az a baj, ha pedig diákhitelt veszel fel, akkor az. Semmivel sem kerülsz jobb helyzetbe a hiteltől, mert otthon nem lesz nyugi, de még adósságod is lesz.

2016. júl. 8. 23:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor hagyd, hogy fizessék és költözz koleszba...
2016. júl. 9. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!