Szüleim mindig kitalálnak valamit, amivel szekálhatnak. Hogy beszéljek velük erről?
Sziasztok.
Egy 18 éves fiú vagyok, a következő évben fogok érettségizni és szüleim állandóan szekálnak. Pl. "Miért öltözködsz így" vagy éppen "Miért nem nézel ki normálisan?"
Egy az, hogy szerintem semmi baj azzal, ahogyan kinézek. Legalábbis barátnőm ezt mondja. Apropó, ha már barátnőmnél tartunk. Szüleimnek az is a mániájuk, hogy kopogás nélkül bejönnek, mindegy hányszor szóltam miatta (kulcsom nincs, mert szerintük semmi szükség rá..) és múlthéten amikor barátnőmmel szeretkeztünk, simán benyitottak. Még csak bocsánatot sem kértek, csak elkezdtek mindenféle idiótának lehordani.
Visszatérve, kiskoromban mindig szüleim szabták meg, hogy milyen ruhákat vehetek fel, ha megkértem őket, hogy fejezzék be, akkor megütöttek. Nos igen, azóta van ez, hogy szekálnak azzal, ahogy kinézek, mert szerintük undorító. (Küldök képet magamról ha esetleg valakit érdekel. Szüleim annyira elvették az önbizalmamat, hogy én is elkezdtem kételkedni abban, hogy nincs velem semmi baj..)
Vagy pedig mások előtt járattak le. Elkezdték mesélni az ismerőseiknek, hogy jaj én mennyire el vagyok kajlódva, nem lehet irányítani stb. Pedig nem igaz. Sosem tettem semmit, amiért kiérdemeltem, hogy így beszéljenek rólam. Mindig is jó jegyeim voltak és 10 éves korom óta focizok, és valszeg a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni. Ha már itt tartunk.. Szerintük ennek sem lenne semmi értelme, találjak ki valami mást, annyi minden szakma van. Én ezt teljesen megértem, de mindig is egy felé koncentráltam. Először szeretnék a hobbimmal kezdeni valamit, utána jöhet minden más.
Szóval nagyon kiábrándítóan viselkednek.. Beszélni sem lehet velük normálisan.
25 vagyok, saját munkám és lakásom van, éltem több évet külföldön és decemberben ha minden jól megy, meglesz a második diplomám.
Tegnap hazajöttem anyámékhoz és szidások és viták legkülönbözőbb formáit szenvedtem el, többek között pl olyanokat, hogy miért veszek elő új töröközőt és törlöm abba a kezem, miért mászkálok a házban és miért nem tudom azt a serpenyőt hazsnálni a reggeli tojás megsütésére, amit ő akar.
Ez nem lesz jobb - aki ilyen, az ilyen.
Teremtsd meg minél előbb a lehetőséget a saját élete és lépj le.
Ajánlom neked Susan Forward Mérgező szülők című könyvét. Hasonló példák vannak benne és tanácsokat is találsz, hogy hogy kezeld az ilyet. (Ez nem ilyen idétlen önsegítő könyv, hanem pszichológiai. Segít abban, hogy megértsd ezt a helyzetet.) Azért ajánlom ezt, mert ebben a témában tartottunk előadást az egyetemen és nagyon jó kiindulópont.
Sajnos, az alapján, amit leírtál a szüleid tökéletes mintapéldái a mérgező szülőknek.
30 vagyok, 10 éve nem élek szülőkkel, gyerekem van, apám mégse bírja ki, hogy ne tegyen megjegyzést a hajamra, anyám pedig mindenáron etetni akar.
Ez már így marad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!