Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 16 éves fiam tegnap este...

A 16 éves fiam tegnap este berúgva jött haza, mivel büntessem?

Figyelt kérdés
Ma reggel azt mondta nekem, hogy itt a nyár kell a szórakozás. Szerintem nem normális dolog berúgni 16 évesen, és ez nem szórakozás. Mivel büntessem meg, hogy ne igyon, vagy legalább ne berúgásig ? Megkérdeztem mit ivott, azt mondta vodkát, sört, pálinkát, bort. Eléggé elképedtem, mert eddig sosem csinált ilyet. Eddig is kimehetett, de soha sem jött berúgva haza. Tanácstalan vagyok.

2016. jún. 16. 08:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
24%
Beszélgess el vele az alkohol káros következményeiről, mutass neki olyan embert, akár videón is, aki alkoholista és érzékeltesd hogy milyen undorító a viselkedése (mert az alkoholistáknak legtöbbször olyan alapból is), és vezesd rá, hogy nagyon rossz élete lehet ha alkoholista lesz, akár hajléktalan is lehet később. Ettől biztosan meg fog ijedni és magától abbahagyja saját jól felfogott érdekében az ivászatot. Nem kell bántani a gyereket, pofozni, mert attól csak rosszabb lesz hidd el
2016. jún. 16. 13:13
 32/76 anonim válasza:
37%
Téged kéne büntetni nem a gyereket
2016. jún. 16. 13:40
 33/76 anonim ***** válasza:
49%

Hozzá kell szokni, hogy manapság ez lett a "trend". Én is sokszor játszottam ezt el 16 évesen, de a szüleim nem büntettek meg érte maximum ejnye-bejnyét kaptam. 20 éves koromra nem is tudom mikor rúgtam be utoljára. Még újévkor is józan voltam. Egyszerűen új korszak az életben, új célok, felnőttéválás... Le fog róla magátol szokni 2-3 éven belül :). Ha nem, akkor kell keménynek lenni vele. Amit egy 16 évesnek tiltassz, annál inkább csinálni fogja. Legyetek őszinték egymással és ha mindig tudsz róla mindent, hol van kivel mit csinál stb. Akkor nem lesz baj :).

Remelem segítettem valamennyit.

2016. jún. 16. 13:44
 34/76 anonim ***** válasza:
80%

Én 14 éves koromtól kezdve rendszeresen, majdnem hétvégén berúgtam a barátaimmal, diszkóztunk, későn jártunk haza, cigiztünk, párszor füveztünk is, meg ahogy kell. :) Ennél tovább azonban sosem jutottam, nem próbáltam soha semmilyen drogot, nem qrválkodtam. Sulit rendesen elvégeztem 12 év alatt kitűnőként orvosira készülve.

Szóval magamból és a barátaimból is kiindulva egyáltalán nem látom a problémát. Egy barátnőm van mindössze, aki kicsit jobban elzüllött, remélem majd megkomolyodik.

De ez egy ilyen időszak, hidd el, az osztálytársainak kb. 80-90%-a pont ugyanezt csinálja.

2016. jún. 16. 14:36
 35/76 anonim ***** válasza:
86%

Azért elég viccesek itt páran. :D

Szerintem mindenki tud olyan példát felhozni, hogy a 14-15 éves ismerősét el kellett szállítani a detoxikálóba. Nekem is van ilyen ismerősöm. Nem is egy, talán 2-3, a saccperkábé 2-3 ezer ismerősömből. :D (és most csak a jelenleg is fiatalokat nézve)

Szóval hagyjuk már az ilyen nagyon kirívó eseteket.

Ha néha nem rúg be, akkor nem is fog mértéket tanulni soha. Mint írtam, én 14 évesen kezdtem piálni, 16 éves koromra már bőven tudtam mennyi az annyi, és csak annyit ittam, amennyitől nem rúgtam be nagyon.

Mennyire gáz már, ha egy felnőtt nem tud mértéket tartani, és életében először kb. 30 éves korában rúg be tök véletlenül 2 pohár sörtől?

2016. jún. 16. 14:44
 36/76 anonim ***** válasza:
93%
Semmivel gondolom nem azért kezdett el inni mert ez de menő hanem valószínűleg zavarta valami ha még nem és csak azért iszik mert "menő" akkor meg úgyis meg unja inkább beszélgess vele hogy zavarja e valami nem értem miért kéne még büntetni ha szarul csinálja akkor a rendőr majd még bünteti amúgy meg azzal hogy meg bünteted azzal csak azt éred el hogy még vonzóbb lesz számára az ital mert már tilos is lesz neki hagyd rá majd meg unja
2016. jún. 16. 14:45
 37/76 Dackyy válasza:
84%
Emberek hol kell itt májzsugorról, meg ilyesmiről beszélni? egy alaklomról van szó, senki egy szóval nem mondta, hogy a gyerek masszív alkoholista...és szerinte meg az a szórakozás, ha "berúgunk", ettől érzi nagynak magát, nem kell megdorgálni, csak úgy engedd el, hogy lehetőleg mértékkel (persze, úgysem fogja betartani), de majd ha párszor mocsokra issza magát, rájön, hogy ez nem jó...én is ugyanezt csináltam ennyi idősen, sőt, én naponta ittam, kb. fél éven keresztül, aztán rájöttem, hogy ez baromság, azóta nem nagyon iszom, max pár sör hetente, meg néha egy-egy bekarmolás módjával :) szóval, ne mondd neki, hogy NEM!, mert akkor abszolút ellened lesz ;) ja, zárójelben még a fűről annyit: nem olyan rossz az, mint egyesek elképzelik ;)
2016. jún. 16. 14:51
 38/76 anonim ***** válasza:
96%

A büntetés a legrosszabb amit csinálhatsz. Jobb! esetben csak olajat öntesz vele a tűzre, még jobban lázadni fog. Ha eddig nem lázadt akkor ez majd előhozza.

De ne félj, ha mégse lázadna tőle az csak azt jelenti, hogy a még annál is rosszabb esetről beszélünk. 16 évesen kezd el maga dönteni. ekkor már az erkölcsei kifejlettek és a természetes reakciója, hogy ő maga kezd el dönteni, ahelyett, hogy másoktól várja a tanácsot. Ha ezt erővel megakadályozod akkor a felnövés egyik legfontosabb szakaszát szabotálod.

Semmilyen körülmények között ne dönts helyette. Hagyd meg az alkoholizmust opciónak és tanítsd meg, hogy hogyan döntsön egyedül. Senki sem akar alkoholista lenni de egy 16 éves majdnem mindig akar ellenálló lenni.

Az meg amit tízes mond, nos, én 13-tól 17 éves koromig úgy ittam amit még egy igazi alkoholista is megirigyelne és mégis 6 pontot nőtt az IQ-m 12 éves korom óta (20 vagyok most) ami még az inflációt figyelembe véve is (mert bizony van olyan, hogy átlag IQ infláció) net pozitív.

Magától fog úgy dönteni, hogy a mértéktelen ivás rossz. Ha mégsem akkor azt most már lehetetlen helyrehozni.

2016. jún. 16. 15:15
 39/76 anonim ***** válasza:
75%
Na mi van nyanyák, elfelejtettétek, hogy ti sem voltatok jobbak? :)))
2016. jún. 16. 15:17
 40/76 anonim ***** válasza:
96%

"Hozzá kell szokni, hogy manapság ez lett a "trend". Én is sokszor játszottam ezt el 16 évesen"

51 éves vagyok, mikor én voltam 16 is ez volt a "trend"

2016. jún. 16. 15:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!