Konzervatív szülők (szélsőségesen) liberális gyerekkel? Ez (hogyan) lehetséges?
Szerintem lehetséges egyébként. Akit erősen konzervatívan nevelnek, de van elég saját akarata, nem csak amit beletöltenek a fejébe az simán lehet teljesen másmilyen.
(Engem amúgy teljesen normálisan, arany középúton neveltek, de én meglehetősen liberális lettem felnőtt koromra.)
21/L
Halihó! Úgy, hogy a gyerek nem a szülője? Egy másik ember saját gondolatokkal?
Most nagyon újat mondtam?
Ha komolyabban érdekel, olvasd el ezt a könyvet: Eric Berne - Sorskönyv.
Nem misztikus izé, mély pszichológia. Azt boncolgatja, hogy miképpen írjuk az életünket pontosan a szüleink életének mintájára, vagy éppen ellentétére, ill. hogyan lehet elkerülni az ilyen helyzetekbe való belecsúszást.
Persze, hogy lehetséges. Vallásos gimibe járó ismerőseim mondása, hogy néha a vallásos iskola neveli a legnagyobb ateistát. Ha naponta kényszerítenek és sulykolnak valamit, akkor az nyűg lesz. Elveszti az értékét és a valós tartalmát, csak a kényszer marad.
Lefordítva, ha a szülők naponta izélgetik a gyereket a világnézetükkel esetleg a gyerek által kedvelt osztálytársakat is felhoztak negatív példának, mert mondjuk erősen mozaikos a család, vagy nincsenek házasságban a szülei, vagy bármi, akkor pillanatok alatt olyan liberális gyereket nevelnek, amiről sosem álmodtak. A gyerek látja naponta, hogy az osztálytársa, legyen Andi, aranyos lány attól függetlenül, hogy a családjával mi van, sőt esetleg irigy is rá titkon, mert Andit 15 évesen már nem tiltják el a fiúktól, vagy elengedik a barátnőivel moziba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!