Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik itt mindig osztják a...

Akik itt mindig osztják a fiatalokat, hogy költözzenek el, tisztában vannak vele, hogy ez átlag fizetés-ingatlanárak mellett leheteten?

Figyelt kérdés

Komolyan nem értem, hogy akik itt írnak, mit gondolnak. Nézitek néha a lakáshirdetéseket?

Már egy szoba is 50-60ezer forint, egy különálló lakás ha a legputribb ijesztő helyen van, és le van lakva akkor 90, amúgy meg 100-120 körül vannak.

Egy átlag fizuból hogy veszi ki ezt egy diák, vagy pályakezdő?

Nézzetek meg egy-két facebookos csoportot, milyen árban hirdetik ezeket.

2016. jún. 2. 10:12
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
77%
Csak egy kis pontosítás: nyilván mindkettő a szüleivel való együttélést jelenti, csak nem mindegy, hogyan él velük együtt az illető fiatal. Az első verziót lehet úgy jellemezni inkább, hogy a szülei nyakán él.
2016. jún. 2. 16:59
 42/46 anonim ***** válasza:
79%

Még azt hozzátenném, mem mimd1, hogy hol laksz... Mikor Bp-n éltünk, én 230, feleségem 180at vittünk haza, 2és fél szobás albérlet, kaja, ruha, gyereknek cuccok stb stb szinte minden pénzt elvitt...

Leköltöztünk Lovasberénybe, székesfehérváron dolgozom, 140.000ret keresek, feleségem 120...

Bp-n az összesen 410 ezerből szinte alig maradt jó ha 80... Most, hogy növényeket termesztünk, tojás némi hús megvan csirkékből, kacsa, liba, pulyka... Itt a faluban van akitől lehet olcsón venni házi tejtermékeket, disznóhúst ilyeneket most 80-100-at félre tudunk tenni havonta...

2016. jún. 2. 17:42
 43/46 anonim ***** válasza:
9%
nincs lehetetlen csak tehetetlen nem 30 évesen kéne elkezdeni melózni
2016. jún. 2. 21:44
 44/46 anonim ***** válasza:
58%
A családunkban nagy a hagyománya az egymás segítésének, támogatásának és a terjeszkedésnek. Dédapám nagyon támogatta nagyapám, aki az apám és most ő és anyám engem. Nem fogok csak azért elköltözni, mert valaki az interneten azt mondta. Majd ha már idősebb leszek és alakul egy család elköltözöm a másik házunkba. Szívbajt is kapnának, ha bejelenteném, hogy elmegyek albérletbe.
2016. jún. 2. 21:50
 45/46 anonim ***** válasza:
81%

Figyelj, sok olyan válasz is van, hogy elmúltál 18, azt csinálsz amit akarsz, felnőtt dolgába ne szóljanak bele.

Akkor miért is akarna egy felnőtt együtt élni a szülőkkel!?

És itt a gond: annyira azért nem az mégsem.

Ez meg nem így működik, hogy utálom a muteromékat, nem ugassanak, elmúltam 18, DE tartsanak el, főzzenek-mossanak rám, mert az a kötelességük.

Vagy-vagy.

Hiába lenbe ez így igen kényelmes.

Többek közt ezért van ilyen sok konfliktus kamasz kor után.

2016. jún. 3. 08:26
 46/46 anonim ***** válasza:
80%

Sok szülővel/szülőkkel együtt élő 18+ éves nem várja el, hogy eltartsák, főzzenek, mossanak, takarítsanak rá - nem értem, miért kell örökké ezt szajkózni. Többek között én sem, de az ismerőseim között is van olyan, aki szintén felnőtt létére a szüleivel él, de nem, hogy őt tartják el, hanem még ő támogatja őket. Gyakorlatilag mindenben: anyagiakban, házimunkát ő végzi, anyukája beteg, őt ápolja stb. stb, tehát nem kényelemből lakik a szüleivel. Szóval, sok fiatal felnőtt nem ilyen! Amúgy meg ha valaki jól kijön a szüleivel, és mindkét fél elfogadja ezt a helyzetet, éljenek így, kinek mi köze hozzá!

Nyilván azokat én is elítélem, akik úgy laknak a szüleikkel, hogy semmit nem csinálnak, de cserébe elvárják, hogy gondoskodjanak róluk minden téren. Ilyet is ismertem, nem egyet, de általánosítani nem kéne akkor sem!

2016. jún. 3. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!